van der Horst

St. Paul Raceteam tekent present tijdens topweekend in Silverstone

Familie Kuijl - De bemanning van St-Paul Raceteam
Familie Kuijl - De bemanning van St-Paul Raceteam
Veel tijd voor vakantie was er niet voor piloten en crew van St. Paul Raceteam. Amper een maand na de Belcar Historic GP vertrekken de bolides in optima forma over de plas. Komend weekend gaat het team immers met zijn vier reguliere piloten aan de slag in Silverstone midden de bakermat van de autosport. En dit binnen een van de grootste meetings van het seizoen of het Silverstone Festival. Nadien gaat het dan binnen de kortste keren richting Assen voor de volgende races binnen de Blecar Historic Cup 'Powered by St. Paul'.
Dieter Kuijl - Ford Capri 3100 RS Cosworth
Dieter Kuijl - Ford Capri 3100 RS Cosworth
Veel verschillende generaties en disciplines komen aan de start tijdens dit knalweekend in Silverstone. Van Pre-Wars over Historics, youngtimers tot F1-wagens tot 1985. Een topweekend! Vorig seizoen zegevierde Wim Kuijl nog in zijn Ford Capri RS 3100 Cosworth. En dit na uiitnodiging van promotor Ric Wood die ook de Weslake en de Cosworth Capri’s bouwde van het team. 

Wim Kuijl: Ford Capri 3100 RS Cosworth GAA Platform 2
Wim Kuijl: Ford Capri 3100 RS Cosworth GAA Platform 2
Dieter Kuijl: “We waren zeer aangenaam verrast door het niveau, de ontvangst en de sfeer tijdens dit weekend vorig jaar. Dat we de wedstrijd wonnen was misschien wel met een dosis geluk, maar ook met enige durf door te starten op slicks terwijl quasi de ganse verzamelde tegenstand voor regenbanden koos. Wim kon een danig gat trekken met de concurrentie dat zelfs een tijdstraf van 30 seconden (tijd niet gerespecteerd tijdens verplichte pitstop) hem niet van de overwinning kon houden”.

Samuel Verheggen - Mercedes 190e 2.5-16V
Samuel Verheggen - Mercedes 190e 2.5-16V
Het team besloot deze wedstrijd aan zijn reeds drukke kalender toe te voegen en dit met vier wagens. Met de twee Capri’s RS 3100 Cosworth en de Mercedes 190 2.5 Evo2 zullen Dieter & Wim Kuijl en Samuel Verheggen de wedstrijd betwisten over 50 minuten binnen de Historic Touring Car Challenge. Concurrentie genoeg met naast de Capri’s ook nog BMW CSL, BMW M3, Sierra Cosworth, Nissan Skyline, enz. als concurrentie. Méér dan 40 competitieve wagens zullen hier aan de start staan.

“Uiteraard hopen we opnieuw dat een van onze wagens kan winnen, maar dat is heel hoog gegrepen. Indien we allemaal binnen de top 10 kunnen finishen met podia in verschillende klassen kunnen we spreken van een geslaagd weekend.”

Tim Kuijl - BMW E36 2.5l platform 4
Tim Kuijl - BMW E36 2.5l platform 4
Ook Tim Kuijl is van de partij. Hij ruilt zijn BMW voor een heuse Porsche 911 GT3 Cup type 997, een ex-Belgium Racing wagen die enkele jaren terug nog de 24 Hours of Zolder won. Ook hij moet een race afwerken van 50 minuten binnen de Master GT Trophy en is zeker niet kansloos.

Foto's: Bravo Racing / David Noels / St. Paul / Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op woensdag 21 augustus 2024.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons