van der Horst

ADAC Eifel Rallye Festival 2025: Nieuwe datum & wijzigde timing

Porsche 911 SC/RS
Porsche 911 SC/RS
Het ADAC Eifel Rallye Festival editie 2025 verandert terug van datum en zal opnieuw plaatsvinden in de tweede helft van juli: 24 tot 26 juli 2025. Meer dan 160 originele of zo getrouw mogelijk nagebouwde replica’s zullen opnieuw de show verzorgen voor de tienduizenden fans tijdens dit grootste rijende rallymuseum.
“Wat begon als een idee in 2012 is nu een belangrijk onderdeel geworden van het bewaren van de geschiedenis van de rallysport,” aldus organisator Reinhard Klein, ”onze deelnemers realiseren zich steeds meer hoe belangrijk het is om de voertuigen trouw aan de originelen te bewaren. De kwaliteit van ons startveld neemt van jaar tot jaar toe.”

Lancia 037
Lancia 037
Deze evolutie is ook te danken aan Slowly Sideways, Reinhard Klein stond meer dan tien jaar aan de wieg van deze internationale vereniging van eigenaars en liefhebbers van historische rallyauto's. “Ons concept krijgt steeds meer aanhangers. Er zijn nu verschillende internationale evenementen die naar op onze idee gebaseerd zijn. Tijdens het Eifel Rallye Festival krijgen de fans de voertuigen, die anders vaak alleen in musea of collecties tentoongesteld worden, niet enkel te zien, maar ze worden ook 'in actie' getoond op afgezette demo-parcours. Elk team moet voor zichzelf beslissen hoe snel ze hun voertuig willen of kunnen 'demonstreren'. Enerzijds hangt dit af van de technologie van de auto en de vaardigheid van de piloten, maar voor een groot deel ook van de situatie en beschikbaarheid van de onderdelenmarkt,” aldus Klein, die de verschillende rijstijlen uitlegt. “Maar hoe dan ook - waar anders kun je het hele spectrum van de sport in actie zien, van schatten uit de jaren zestig tot Groep B-auto's en de eerste WRC-auto's?”

Optimalisaties voor deelnemers en fans

ADAC Eifel Rally Festival
ADAC Eifel Rally Festival
“Het heeft ons allemaal bedroefd dat we zoveel teams hebben moeten weigeren die graag aan ons Festival hadden willen deelnemen,” geeft Otmar Anschütz van het organiserende MSC Daun verdere tekst en uitleg. “De “Rallye Meile” in het centrum van Daun heeft echter zijn beperkingen in plaats en dus ook voor het aantal voertuigen dat daar kan ondergebracht  worden. Daarom hebben we het concept op twee manieren aangepast. We zullen enerzijds het aantal “vorauswagen” (openingswagens) verminderen ten gunste van het festivalterrein. Tegelijkertijd zullen we er echter voor zorgen dat er een selectie van topteams is voor de fans, die met hun spectaculaire rijstijl de sfeer voor het hoofdveld zullen bepalen. De tweede aanpassing betreft een wijziging in het tijdschema. In plaats van de shakedown op donderdag voorzien we op vrijdagochtend twee extra etappes. Dit betekent dat vrijdag en zaterdag volledig in het teken staan van de demo-ritten. Donderdag is gereserveerd voor de technische keuring, waarbij alle voertuigen worden gepresenteerd, alsook de traditionele groepsfoto, de briefing voor de coureurs en de handtekeningensessie met de VIP-coureurs, die zo populair is bij de fans, zullen ook plaatsvinden voor de welkomstavond. “Dit betekent dat alle deelnemers en fans kunnen ontspannen en samen met de openluchtbioscoop kunnen genieten van de officiële aftrap,” aldus Anschütz..

Foto's: Jurgen Hahn / MSC Daun
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Stephan Lesuisse in Historic Rally op donderdag 10 oktober 2024.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons