Philippe Wils is de nieuwe kampioen in de Porsche Sprint Challenge Benelux 2024

Philippe Wils is kampioen in de Porsche Sprint Challenge Benelux 2024
De Porsche Sprint Challenge Benelux 2024 heeft zijn geheimen prijsgegeven. Met een zege in de eerste race en een tweede plaats in de afsluiter van het seizoen, is de Belg Philippe Wils in de kleuren van Q1 Trackracing de nieuwe algemene kampioen in de Porsche Sprint Challenge Benelux. Wils is meteen ook de kampioen in de klasse ‘992 AM’. Niels Troost (Team GP Elite) won de laatste race op Circuit Zandvoort en verzekerde zich daarmee van het kampioenschap in de klasse ‘992’. Mees Muller (PG Motorsport) kroonde zich met twee zeges dan weer tot de nummer #1 in de klasse ‘GT4RS’, terwijl Menno van de Grijspaarde (Team GP Elite) de beste in de klasse ‘GT4RS AM’ werd, ook na twee overwinningen. Zandvoort was de vijfde meeting van een seizoen met heel veel spanning en rijplezier en nu al werkt de promotor hard aan de editie 2024 van de Porsche Sprint Challenge Benelux.
Porsche Sprint Challenge Benelux @ Circuit Zandvoort
Hij reed een zeer sterk seizoen, won tweemaal algemeen en liet amper een steek vallen: ziehier de ingrediënten van Philippe Wils voor zijn titel in de Porsche Sprint Challenge Benelux 2024. Hij was dan ook zeer gelukkig met zijn eerste algemene titel:

Ik ben erg blij, heel erg blij”, glunderde de racende ondernemer in de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – van Q1 Trackracing. “Ik ben niet alleen trots op de titel, maar ook op het feit dat ik in Spa al een race won en ook hier in Zandvoort weer kon winnen.”

Wils won dus de eerste race algemeen en in de ‘992 AM’ klasse, waarin hij Lennart Hiemstra (Triple & Crown Racing) en Alfred Lenferink (Hans Weijs Motorsport) voorbleef. In de klasse ‘992’ deed Floris Dullaart (Team GP Elite) het voor Niels Troost.

Mees Muller - Porsche Cayman GT4 RS
In ‘GT4RS’ reed Mees Muller een foutloze race en hij legde de basis voor zijn latere titel. Op het podium van de wedstrijd bleef hij Dino van der Geest (Team GP Elite) en Sam Scholten (PG Motorsport) voor. In de klasse ‘GT4RS AM’ reed Menno van de Grijspaarde naar de eerste van twee zeges in Zandvoort, voor Ronald van Vliet (RFF Motorsport) en Bas Barenbrug (Bas Koeten Racing).

Alle titels verdeeld

Race 2 was dus een kolfje naar de hand van Niels Troost, die zich zo van de titel in de klasse ‘992’ verzekerde en hij hield na een mooie race de top 3 in ‘992 AM’ achter zich: Philippe Wils, Lennart Hiemstra en Peter Munnichs (Team GP Elite).

In ‘GT4 RS’ won de nieuwe kampioen Mees Muller, voor Dino van der Geest en Belle Rappange (Team GP Elite).

Mees Muller: “We hadden het al in spa kunnen afmaken, maar daar kwam pech tussenbeide. Maar kampioen worden in Nederland, voor mijn supporters is uiteraard ook zeer mooi, met dank aan PG Motorsport voor alle raad en daad.”

Menno van de Grijspaarde - Team GP Elite Porsche Cayman GT4 RS
Een grote glimlach was er ook bij de dubbele winnaar én kampioen in ‘GT4 RS AM’, Menno van de Grijspaarde: “Ik ben 51 en dit is mijn eerste titel, ik ben uiteraard heel gelukkig. Bovendien is het echt tot op de meet heel spannend gebleven! En een woord van dank aan de mensen van Team GP Elite.”

Op het podium van de laatste wedstrijd kreeg Menno van de Grijspaarde het gezelschap G. King (W.D.P Racing) en Bas Barenbrug.