van der Horst

FLEET EV EXPERIENCE DAYS brengt de Belg dichterbij elektrisch rijden

FLEET EV EXPERIENCE DAYS
FLEET EV EXPERIENCE DAYS
CIRCUIT ZOLDER organiseert samen met FLEET.TV een gloednieuw event, de FLEET EV Experience Days op 18, 19 en 20 oktober. Het wordt het grootste EV-testevent in België in het teken van elektrische mobiliteit met alle vooraanstaande merken. 144 wagens van 29 aanwezige merken kunnen getest worden op Circuit Zolder en op de openbare weg. Zowel EV, PHEV als benzine voertuigen alsook e-steps, e-bikes en micro cars kunnen getest worden op special aangelegde testtracks. Er zijn verschillende primeurs aanwezig met onder andere een rijdende Tesla Cybertruck. Op vrijdag 18 oktober wordt alle info rond elektrisch rijden onthuld tijdens een academische zitting.
Testdrives

Porsche Taycan
Porsche Taycan
Velen zien in het autoland door de bomen het bos niet meer. Alle merken brengen nieuwe modellen op de markt, voornamelijk elektrische. Daarbij krijg je dan een kleine tsunami aan Chinese merken en modellen. Elektrisch rijden schept nog heel wat vooroordelen bij de mensen en dat komt omdat men niet over alle info beschikt. Daar willen wij juist de helpende hand in zijn met dit rijdend autosalon. Kom ontdekken, leren, ondervinden en je hebt een klare kijk om een oordeel te vellen of elektrisch rijden iets is voor jou.144 wagens staan klaar en niet alleen EV’s, dus je kan echt vergelijken! Daarbij heel wat scoops en premières van modellen die binnen het jaar op de markt zullen verschijnen.

Demo’s

De FLEET EV Experience Days tonen niet alleen de wagens voor elke dag. Tussen 12 en 13 uur paraderen elektrische sportwagens over het circuit. Denk maar aan :
  • Porsche Taycan
  • Maserati GranTurismo Folgore
  • Lotus Emeya
  • Tesla Model S Plaid
  • BMW iXM60
  • Mercedes-Benz EQS
New Mobility Area

Niet alleen autorijders komen aan hun trekken tijdens de FLEET EV Experience Days. Fleet Managers zijn vandaag de dag meer “Mobility Managers”. Naast (of in plaats van) de auto ook een fiets, scooter of bromfiets gebruiken of naar het werk gaan via deelvervoer: het is vandaag dagelijkse kost voor heel wat pendelaars. We reserveren dan ook een groot gedeelte van de paddock van Circuit Zolder voor deze nieuwe mobiliteitsvormen in onze “New Mobility Area”. Verschillende exposanten stellen er hun nieuwste snufjes voor, maar je kan uiteraard ook de nodige testkilometers afleggen met e-steps, e-bikes, longtail bikes, cargo bikes of micro cars. Ideaal voor wie twijfelt tussen verschillende producten, mee wil zijn met de nieuwste trends en/of zijn netwerk en kennis in deze sector wil uitbreiden!

Persbericht Circuit Zolder



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Automotive op donderdag 10 oktober 2024.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons