van der Horst

ADAC Formule Masters: Spa: Picariello start morgen van op de eerste rij

Alessio Picariello
Alessio Picariello
Onze landgenoot Alessio Picariello is er vandaag niet in geslaagd om een pole te pakken voor de twee eerste wedstrijden. Picariello moest zijn meerdere erkennen in Jason Kremer die bijna een halve seconde minder nodig had om een ronde af te leggen. Voor de tweede wedstrijd waar de tweede beste tijd voor in aanmerking komt om de grid te bepalen, start Picariello van de vierde plaats.
  • LTF
In het kader van de ADAC GT wedstrijd op Spa-Francorchamps vindt ook de tweede manche van het ADAC Formule Masters kampioenschap plaats. In het kampioenschap bezet onze landgenoot Alessio Picariello na drie wedstrijden de eerste plaats. De Belg staat er op om voor eigen publiek  opnieuw met tenminste één overwinning in één van de wedstrijden te gaan lopen. Vandaag werd al beslist over de startplaatsen van de twee eerste wedstrijden. Maar het werd geen pole voor de Belg;  de Duitser Jason Kremer toonde zich oppermachtig en zette de snelste tijd neer in 2:30.048. Picariello moest 0.479 seconde toegeven en start bij de eerste wedstrijd vanop de tweede plaats. Volgden Maximilian Günther, Nicolas Beer en Mikkel Jensen.

Voor de grid voor de tweede wedstrijd wordt de tweedesnelste tijd van de kwalificatie genomen  en het was opnieuw Jason Kremer die vooraan eindigde en de pole pakte voor Günther, Beer, Picariello en Jensen.





Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 10 mei 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons