van der Horst

ADAC organiseert kwalificatiewedstrijd voor 24 Uren Nürburgring

24H Nürburgring: De editie 2013 in beeld gebracht
De organisatoren van de 24 Uren van de Nürburgring hebben aangekondigd een kwalificatiewedstrijd te organiseren in de aanloop naar de etmaalrace in de Grüne Hölle. Naast de vier eerste VLN-wedstrijden waarvan de teams traditioneel gebruik maken om zich klaar te stomen voor de grote race, wordt met dit nieuwe initiatief de uitgelezen gelegenheid geboden om zich buiten het VLN-kampioenschap voor te bereiden. Ook buitenlandse teams krijgen nu de kans om zich met een op maat gemaakt tijdsschema te vereenzelvigen met de legendarische omloop.
Tijdens het weekend van 5 en 6 april wordt een maximum aan tracktime gegarandeerd. Naast een installatiesessie op het GP-circuit, vrije trainingen die doorlopen tot in het duister en een twee uur durende kwalificatiesessie zondagvoormiddag, wordt er ook voorzien in een race over zes uren waarin teams al hun piloten elkaar kunnen laten aflossen. Bovendien zal er ook gebruik gemaakt worden van de circuitconfiguratie die tijdens het weekend van 21 en 22 juni wordt gebruikt, zo snijdt men de Mercedes-Arena af en neemt men de Dunlop Kehre-lus erbij.
 
Een kwalificatierace wil natuurlijk ook zeggen dat de deelnemers er zich ook effectief kunnen kwalificeren. Zo zullen er 10 toegangstickets voor de top-30 kwalificatiesessie uitgedeeld worden voor de ultieme en beslissende sessie in juni.

Foto: Martijn Wouters
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op donderdag 28 november 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons