van der Horst

Alex Lynn is nieuwe Red Bull Junior rijder

Alex Lynn
Alex Lynn
Alex Lynn, derde in het FIA Formula 3 European Championship en vooral ook winnaar van de GP van Macau, wordt opgenomen in het Red Bull Junior Team. De Brit zal in 2014 uitkomen in de GP3 en zal er rijden voor het Britse team Carlin. Dit jaar reed de Brit het Europese Formule 3 kampioenschap bij Prema Powerteam en zag zich in het kampioenschap enkel voorafgegaan door teamgenoot Raffaele Marciello en Felix Rosenqvist.
Red Bull reduceert de effectieven van zijn junior team trouwens to de helft tegenover dit jaar, slechts drie rijders dragen de kleuren van de energiedrank fabrikant in de lagere formule klassen. Naast Lynn zullen enkel Carlos Sainz Jr. en Pierre Gasly uitkomen in de kleuren van de stier, beiden rijden volgend jaar het Formule Renault 3.5 kampioenschap. Sainz Jr. is daarenboven de enige van de huidige zes rijders die
Tom Blomqvist
Tom Blomqvist
behouden blijft in het junoir team. Daniil Kvyat promoveerde naar de Formule 1 en Antonio Félix da Costa behoudt wel de steun van Red Bull maar wijkt waarschijnlijk uit naar het DTM. Tom Blomqvist, Callan O'Keeffe en de Nederlandse Beitske Visser kregen alle drie te horen dat zij hun plaats in het junior team verliezen.

Foto's: FIA F3 European Championship & Hans Van Onsem




Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 18 december 2013.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons