van der Horst

Alpine met Lotus richting Formule E?

Pastor Maldonado - Lotus
Pastor Maldonado - Lotus
Vandaag maakte de groep rond Lotus bekend dat het in de toekomst gaat samenwerken met de Renault-groep, meer bepaald met Alpine. Hierbij hebben beide groepen een overeenkomst getekend betreffende het onderzoek naar de ontwikkeling van een elektrische sportwagen en waarbij zij informatie gaan uitdelen met elkaar. Daarnaast gaat men ook op motorsport-vlak samenwerken. Dit slaat niet enkel op de Formule 1, maar ook op een wagen voor het enduranceracen alsook houdt men de optie open om in de Formule E in te stappen.
Alpine naar de LM P1 klasse in 2021
Alpine naar de LM P1 klasse in 2021
Terwijl Alpine de fakkel overneemt van Renault in de Formule 1, zal het daarnaast ook aantreden in het FIA WEC. Daar gaat Alpine dit jaar aan de start verschijnen met een ex-Rebellion R-13 LMP1 van het gelijknamige Rebellion Racing, alvorens over te stappen naar een eigen LMDh of Hypercar. Daarbij rekent het op de know-how van de Britse constructeur Lotus, die in het verleden actief was in beide kampioenschappen. 

Wel nieuw - en het voornaamste uitgangspunt voor deze collaboratie -  is het bouwen van een elektrische sportwagen. Daarmee wil men de nodige kennis opdoen die eventueel gebruikt kan worden om in de toekomst het veld van de Formule E te vervoegen, dat terwijl de Renault groep al vertegenwoordigd is in dit kampioenschap met Nissan. Hiermee is er na McLaren nog een constructeur die interesse toont voor de Gen3-wagens, die het eerste daglicht zullen zien in 2022.

Foto's: Georges de Coster & Alpine



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 14 januari 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons