van der Horst

Arthur Peters start in Porsche Sprint Challenge Benelux met Tip Top Rent by NGT

Tip Top Rent by NGT Racing - Porsche Cayman GT4
Tip Top Rent by NGT Racing - Porsche Cayman GT4
Afgelopen seizoen werd de 18-jarige Limburger Arthur Peters kampioen in de klasse GTB van het Belcar Endurance Championship, samen met Michaël De Cock in een Porsche Cayman GT4 van Tip Top Rent by NGT. Het was het eerste seizoen op nationaal niveau van de jonge student en dit jaar kiest hij voor de Porsche Sprint Challenge Benelux, een competitie die volop aan het groeien is. Het wapen blijft de Porsche Cayman GT4 en de ambitie is de titel in de klasse. Bovendien tekent Arthur Peters ook weer present voor de 24 Hours of Zolder, waar hij met dezelfde Porsche in de klasse GTB zal uitkomen. Nadat het team vorig jaar de zege misliep, is de overwinning in de Limburgse klassieker dit jaar absoluut iets wat met rood in de agenda staat aangestipt.
Arthur Peters is zonder meer één van de revelaties van het Belgische autosportseizoen 2022, met naast de titel in de klasse GTB van het Belcar Endurance Championship ook de bekroning in de Junior Trophy van datzelfde nationale uithoudingskampioenschap, een competitie waarin de jonge wolven het tegen elkaar opnemen. Peters haalde het daar voor snelle mannen als Michiel Haverans en Brent Verheyen.
 
Porsche Sprint Challenge Benelux 2023
 
Voor het seizoen 2023 werd door de entourage van Arthur Peters geopteerd voor de Porsche Sprint Challenge Benelux. Arthur Peters geeft dan ook graag tekst en uitleg bij zijn keuze:
 
Dat is een competitie die perfect zijn plaats in de Porsche Pyramide heeft als opstap richting de Porsche Carrera Cup Benelux en zo mogelijk naar de Porsche Mobil 1 Supercup”, legt de jonge Limburger uit. “Het is een kampioenschap met vijf meetings, waarin alle wedstrijden op één dag af, steeds op een weekdag, worden verreden. We hebben echter niet minder dan 150 minuten tracktime op zo’n racedag en we racen op vier verschillende en zeer uitdagende circuits. Zo starten we op Circuit Zandvoort, waarna we voor de zomervakantie nog richting het Nederlandse Assen gaan. Na de zomer trekken we dan naar Circuit Zolder, een tweede maal naar Zandvoort en we eindigen op Spa-Francorchamps. Het zijn zeer mooie dagen, volledig in de sfeer van Porsche, met een professionele hospitality, waarin de partners van ons project zich zeker thuis zullen voelen. Ik kom in de klasse ‘GT4’ uit en daar liggen onze ambities, al wil ik zeker algemeen ook mijn mannetje staan. Nu dinsdag 16 mei starten we in Zandvoort aan ons seizoen en ik kijk er echt naar uit om weer te gaan racen.”
 
Op 26 en 27 augustus neemt Arthur Peters ook deel aan de 24 Hours of Zolder, uiteraard ook in de kleuren van Tip Top rent by NGT en dat met de gekende Porsche Cayman GT4. Meer details over de wedstrijd en het team volgen uiteraard later dit seizoen.

Tip Top Rent by NGT



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Sprint Challenge Benelux op maandag 15 mei 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons