van der Horst

Asian Le Mans Series met extra race en nieuwe klasse indeling

Asian Le Mans Series
Asian Le Mans Series
De doorstart van de Asian Le Mans Series bleek geen groot succes dit jaar, met deelnemersaantallen die amper in de dubbele cijfers geraakten. Toch blijft men geloven in het concept dat naar volgend seizoen toe licht wordt aangepast. De veertien wagens die dit weekend aan de start verschijnen van de seizoensafsluiter te Sepang (Maleisië) duiden misschien al op een licht positieve tendens en bovendien bleef de vaste kern van deelnemers grotendeels intact.
Het aantal categorieën wordt van vier naar drie herleid. LMP2 blijft de koninginneklasse, LMPC verdwijnt echter nadat er dit seizoen niemand kwam opdagen. In afwachting van de komst van LMP3 in 2015 worden de komende twee jaar CN-prototypes toegelaten.
 
GTE en GTC worden samengevoegd tot een enkele GT-klasse waarin dat beide soorten wagens na balancering in principe dezelfde prestaties zouden moeten leveren. Ook de GT300 wagens uit het Japanse Super GT zijn welkom.
 
Tot slot werd ook de kalender lichtjes aangepast. Het kampioenschap brengt opnieuw een bezoek aan Inje (Korea), Fuji (Japan), Zhuhai (China) en Sepang (Maleisië) en zal daarenboven ook Shanghai aan het reisschema toevoegen.

Foto: AsLMS



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op zondag 8 december 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons