van der Horst

Audi verrast met voorstelling van Audi R8 LMS GT2

Audi R8 LMS GT2
Audi R8 LMS GT2
Op het Goodwood Festival of Speed kwam Audi met het nieuws dat het merk eind dit jaar een R8 LMS op de markt brengt die voldoet aan het nieuwe GT2-reglement. De GT2-categorie werd verleden jaar terug opgevist door SRO en staat nu open voor krachtige GT wagens die echter beschikken over minder aerodynamische- en rijhulpmiddelen dan de huidige GT3-wagens.
Audi R8 LMS GT2
Audi R8 LMS GT2
De GT2-wagens hebben dus meer power dan de GT3-bolides maar hun rondetijden zouden hoger liggen omdat de wagens niet beschikken over complexe en dure rijhulpmiddelen, met andere woorden het rijplezier primeert terwijl de kosten gereduceerd worden. Voorlopig stelde enkel Porsche een wagen voor die voldoet aan het GT2-reglement, maar nu volgt Audi met de R8 LMS GT2. De GT2-klasse wordt eind deze maand gelanceerd in het voorprogramma van de 24 Uur van Spa met een wedstrijd tussen Porsche 911 GT2 RS Clubsports.

Audi R8 LMS GT2
Audi R8 LMS GT2
De Audi R8 LMS GT2 beschikt over een krachtige V10 motor die niet minder dan 640 pk levert en is daarmee de krachtigste Audi uit de geschiedenis van het Audi customer racing programma. De GT2 zal het gat vullen dat nu bestaat tussen de GT4- en de GT3-categorie en Audi mikt met de GT2 vooral op een cliënteel van ervaren gentleman drivers. De wagen is bovendien ook uitermate geschikt voor gebruik bij Track Days. Aan de GT2 hangt een prijskaartje van €338,000 (ex. btw).

Audi R8 LMS GT2
Audi R8 LMS GT2
Met de Audi R8 LMS GT2 voegt Audi dus een vierde model toe aan haar customer racing aanbod dat verder de Audi R8 LMS GT4, de Audi R8 LMS GT3 en de Audi RS 3 LMS TCR omvat. De eerste GT2-wagens zullen geleverd worden eind dit jaar om vanaf 2020 ingezet te worden in de nieuwe GT2-klasse van SRO.

Foto's: Audi Media Center
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Series op vrijdag 5 juli 2019.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons