van der Horst

Austin: Tijd voor verandering

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Nu Red Bull en Sebastian Vettel zowel de constructeurs- als de rijderstitel op zak hebben hoopt elke neutrale Formule 1-fan op een mirakel, namelijk eens een andere man op het hoogste schavotje dan de viervoudige Duitse wereldkampioen. Toen de F1 vorig jaar voor het eerst neerstreek in Austin Texas op het Circuit of the Americas was het Lewis Hamilton in de (toen nog competitieve) McLaren die Vettel wist te kloppen tijdens een rechtstreeks duel. Als zijn huidige werkgever Mercedes hem het juiste materiaal levert kan de Brit dus eindelijk nog eens voor een welgekomen verandering zorgen.
Romain Grosjean
Romain Grosjean
Ook voor Mercedes zouden de punten van de zege zeer goed van pas komen, hun voorsprong in het constructeurskampioenschap bedraagt immers maar 11 punten op naaste belager Ferrari. Mede door het forfait van Kimi Räikkönen lijkt Lotus alvast uitgeschakeld voor een top drie notering bij de constructeurs, al is Romain Grosjean nog steeds in goede doen en valt een positieve verrassing van de Fransman nooit uit te sluiten. Als vervanger van Räikkönen is zijn landgenoot Heikki Kovalainen in beeld, de gesprekken tussen beide partijen zouden al in een ver gevorderd stadium zijn.

De Grote Prijs van de Verenigde Staten is, net als de seizoensafsluiter een week later in Brazilië, een race die wij door het tijdsverschil 's avonds kunnen volgen. VIER heeft besloten om de wedstrijd niet in te plannen in prime time maar zend deze pas uit vanaf 23u15. De fans die zondag toch liever live verslaggeving zien kunnen wel terecht bij de Franstalige zender La Deux vanaf 19u30.

Foto's: Georges De Coster, Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Formule 1 op woensdag 13 november 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons