van der Horst

Auto GP: Brno: Kimiya Sato wint maar Vittorio Ghirelli behaalt de titel

Kimiya Sato - Euronova
Kimiya Sato - Euronova
Kimiya Sato behield voor de start van de laatste race nog een kleine kans om de titel te behalen, hij moest de wedstrijd winnen maar Ghirelli moest dan buiten de top vijf eindigen. De Italiaan deed dit echter wel, hij werd derde en dus miste Sato de titel ondanks dat hij bovendien ook nog de snelste ronde neerzette. Ghirelli kwam als vierde over de lijn maar Karthikeyan die tweede was geëindigd werd gediskwalificeerd omdat hij een bevel tot stoppen negeerde.
Karthikeyan had zijn vleugel beschadigd na een aanrijding met Francesco Dracone, het onderdeel dreigde los te komen en Karthikeyan kreeg de zwarte-oranje  vlag om binnen te komen voor reperatie. De Indiër merkte het signaal niet en reed door en finishte nog als tweede, maar werd na de race uit de uitslag geschrapt. Sergio Campana kreeg de tweede plaats in de schoot geworpen terwijl Ghirelli opschoof naar de derde plaats.
 
Ghirelli reed een voorzichtige race, liet zich bij de start zelfs afzakken naar een achtste plaats, klom langzaam op wetende dat een vijfde plaats voldoende was om de titel te pakken. Uiteindelijk finishte hij als vierde maar dat werd dus een derde plaats na de uitsluiting van Karthikeyan, ruim voldoende dus om de titel te pakken. Kimiya Sato deed er nog alles aan om zich te kronen, de Japanner nam al in de eerste bocht de leiding en werd niet meer bedreigd. Enkel Sergio Campana kon even volgen maar moest na vier ronden lossen. Campana verloor zijn tweede plaats bij de pitstop aan Karthikeyan maar kreeg ze na de race terug. Andrea Roda werd vierde voor Tamas Pal Kiss en Kevin Giovesi.
 
Uitslag Brno race 2:
 
01. Kimiya Sato (Euro Nova International)
02. Sergio Campana (Ibiza Racing) +15.625
03. Vittorio Ghirelli (Super Nova International) +21.678
04. Andrea Roda (Virtuosi UK) +22.647
05. Tamas Pal Kiss (Zele Racing) +25.126
06. Kevin Giovesi (Ghinzani Racing) +25.752
07. Roberto La Rocca (Comtec by Virtuosi) +27.015
08. Daniel de Jong (Manor MP Motrsport) +29.254
09. Meindert van Buuren (Manor MP Motrsport) +35.112
10. Maxim Snegirev (Virtuosi UK) +35.774
 
Definitieve stand Kampioenschap:
 
1. Vittorio Ghirelli: 222 punten
2. Kimiya Sato: 213
3. Sergio Campana: 197

Foto: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 6 oktober 2013.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons