van der Horst

Auto GP: Mugello: Meindert van Buuren verliest hard bevochten overwinning

Auto GP
Auto GP
Meindert van Buuren kwam als eerste over de lijn in de eerste race van het Auto GP-kampioenschap op Mugello, doch werd hij niet tot winnaar verklaard. Even nadat de Nederlander van het podium terugkeerde viel het nieuws dat hij 25 seconden straftijd had opgelopen voor het overschrijden van de witte lijn bij het buitenrijden van de pits. De overwinning ging zo naar de lokale rijder Sergio Campana, die ook de nieuwe leider in het kampioenschap is.
  • Powercars
Karthikeyan kon zijn eerste plaats op de grid niet innemen, de Indiër moest uit de pits vertrekken nadat zijn wagen te kampen kreeg met problemen nog voor de start van de race. Giovesi erfde zo de pole  maar het was Ghirelli die na de start de leiding nam. In de eerste bocht verloren wij al kampioenschapsleider Kimiya Sato die werd aangereden eerst door Christian Klien en daarna door Michele La Rosa. De safety car kwam buiten om de baancommissarissen de gelegenheid te geven om de gestrande wagens van Sato en La Rosa te verplaatsen.  

Bij de herstart gingen de twee wagens aan de kop  van het veld te snel door de eerste bocht en beide bolides belandden in het grind. Van Buuren kreeg zo de leiding in handen voor Campana en Dracone. Deze laatste werd echter aangereden door Visoiu en voor beide rijders was de race voorbij. Giovesi ging voorbij Campana maar een langere pitstop sloeg hem terug naar de derde plaats. Van Buuren behield na zijn stop de leiding en de twee achtervolgende Italianen konden hem niet meer voorbij. Karthikeyan werd nog mooi vierde nadat hij als laatste was vertrokken. Klien kampte bij zijn terugkeer naar de formulewagens met een nukkige bolide na zijn aanrijding met Sato en kwam als negende onder de vlag door.

Na de podiumceremonie kreeg Van Buuren echter te horen dat een baancommissaris opgemerkt had dat hij bij het buitenkomen van de pits even op de witte lijn had gereden. Het verdict was hard, 25 seconden straftijd en de Nederlander kon zijn eerste overwinning al opnieuw vergeten. Ook werd er vandaag vernomen dat men poogt om de Auto GP races volgend jaar opnieuw in het voorprogramma van de WTCC-races te verrijden.

Uitslag Mugello race 1:

01. Sergio Campana (Ibiza)
02. Kevin Giovesi (Ghinzani)
03. Narain Karthikeyan (Super Nova)
04. Andrea Roda (Virtuosi UK)
05. Tamas Pal Kiss (Zele)
06. Vittorio Ghirelli (Super Nova)
07. Yoshitaka Kuroda (Euronova)
08. Christian Klien (Zele)
09. Maxim Snegirev (Virtuosi UK)
10. Meindert van Buuren (Manor MP Motorsport)



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 13 juli 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons