van der Horst

Auto GP: Mugello: Winnaar opnieuw bestraft – Karthikeyan krijgt overwinning cadeau

Na Van Buuren gisteren kreeg vandaag de winnaar van de tweede race van het Auto GP ook een tijdstraf van 25 seconden voor het overschrijden van een witte lijn; Giovesi verloor zo zijn zege ten voordele van Narain Karthikeyan. Karthikeyan kreeg zo al een tweede zege cadeau dit jaar. Ghirelli werd alsnog tweede en de derde plaats ging uiteindelijk naar Kimiya Sato.
  • St. Paul
Christian Klien mocht dankzij de omgekeerde grid van op de pole starten maar mistte zijn start volledig en zakte weg naar de zesde plaats. Giovesi daarentegen maakte een superstart en schoof op van de vierde startrij naar de kop van het veld.  Giovesi kon een voorsprong uitbouwen omdat de op de tweede plaats liggende Kuroda het achterop zittende veld ophield. Karthikeyan, Ghirelli, Kiss, Campana en Sato wisten alsnog voorbij de Japanner te geraken maar de kloof met de leider was geslagen.
 Karthikeyan probeerde op het einde nog aan te dringen maar kon Giovesi niet meer bedreigen. Lang duurde het geluk van Giovesi niet want ook hij kreeg een tijdstraf omdat hij de limieten van de baan in de eerste bocht niet zou nageleefd hebben waardoor de zege in handen viel van Karthikeyan. Sato klom op naar de derde plaats en wordt opnieuw leider in het kampioenschap. Bovenbuur de Jong reed een mooie race en klom op van de laatste naar de zevende plaats achter teamgenoot van Buuren.  

Mugello uitslag race2:

01. Narain Karthikeyan (Super Nova)
02. Vittorio Ghirelli (Super Nova)
03. Kimiya Sato (Euronova)
04. Tamas Pal Kiss (Zele)
05. Kevin Giovesi (Ghinzani )
06. Meindert van Buuren (Manor MP)
07. Daniël de Jong (Manor MP)
08. Yoshitaka Kuroda (Euronova)
09. Christian Klien (Zele)
10. Andrea Roda (Virtuosi UK)
11. Max Snegirev (Virtuosi UK)
12. Sergio Campana (Ibiza )
13. Francesco Dracone (Ibiza)
14. Michele La Rosa (MLR71)
15. Robert Visoiu (Ghinzani)




Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 14 juli 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons