van der Horst

Auto GP: Enzo Coloni heeft grootse plannen voor 2014

Auto GP
Auto GP
Enzo Coloni, organisator van het Auto GP kampioenschap, liet dit weekend weten dat er gewerkt wordt om van de Auto GP volgend jaar terug een echt internationaal kampioenschap te maken met wedstrijden op verschillende continenten. Dit zou leiden tot een drastische inkrimping van het aantal wedstrijden in Europa. De meest voor de hand liggende optie was een hernieuwde samenwerking met het WTCC. Ook de organisatie van een winterserie wordt momenteel overwogen.
  • Skylimit Events
In 2012 deed het kampioenschap al een poging om een intercontinentaal kampioenschap op te zetten onder de naam Auto GP World Series, maar de kosten rezen danig de pan uit dat op vraag van de teams na één jaar terug gegrepen werd naar een kampioenschap dat zich hoofdzakelijk afspeelde op Europese bodem. Organisator Enzo Coloni heeft echter zijn plannen om van het Auto GP kampioenschap een World Series te maken nog niet opgeborgen. Na een vrij succesvol seizoen tot nu toe acht hij de tijd rijp om opnieuw uitbreiding te zoeken naar Azië, Afrika en Amerika. Volgens Coloni is dit de enige manier om verder te evolueren maar die aanpak zou als gevolg hebben dat er nog maar drie van de acht manches zullen plaatsvinden in Europa, de overige races zouden doorgaan in Afrika (Marokko?), Japan, China, Argentinië en Amerika. De beste optie is om tot een samenwerking te komen met het WTCC en een gezamenlijk racepakket aan te bieden, alsnog Enzo Coloni.

Maar de ambitieuze Italiaan heeft nog verdere plannen. Na de laatste manche op het circuit van Brno op 5-6 oktober blijven de teams ter plaatse aanwezig voor een eerste testsessie waar nieuwe rijders kunnen uitgenodigd worden. Een ander idee is om wat later een winterserie op te starten die op Brno zou kunnen aanvatten. Zulk een serie in het dode seizoen kan de populariteit van het Auto GP ten goede komen  beweert opnieuw Coloni. Of al die plannen gerealiseerd worden en of de teams ditmaal bereid zijn om te reizen over vier continenten valt nog af te wachten.

Foto: Auto GP



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 15 juli 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons