Auto GP: Hungaroring: Ghirelli schittert - Sato scoort

Kimiya Sato wint Race 1
Vittorio Ghirelli was de ster van de derde manche van het Auto GP kampioenschap die plaats vond op de Hungaroring. Ghirelli vertrok van op de pole en leek ook met de overwinning te gaan lopen, maar een iets te lange pitstop gaf Kimya Sato de kans om terug aansluiting te vinden en de Italiaan alsnog voorbij te gaan. Ghirelli liet zich geen tweemaal verrassen en in race 2 stormde hij naar voren van de zevende startplaats om dan toch zijn eerste Auto GP zege te bemachtigen. Sato kwam ditmaal niet verder dan de zesde plaats maar behoudt de leiding in het kampioenschap.
Sato die in race 1 als derde vertrok wrong zich bij de start tussen de twee wagens van de eerste lijn en nam de leiding. Toch was de demonstratie van de Japanner, die klaagde over weinig grip, van korte duur want al in de tweede ronde verloor hij zijn positie aan een sterk rijdende Ghirelli. De Italiaan kon zich een voorsprong opbouwen van 8 seconden op de Japanner. Sato koos om snel te pitten om zijn versleten banden om te wisselen terwijl Ghirelli besloot om tot vier ronden van het einde te wachten om de verplichte pitstop te maken. Een tegenstribbelend achterwiel deed Ghirelli veel tijd verliezen en hij kwam weer de baan op nipt voor Sato. Op koude banden had de Italiaan geen verweer tegen zijn tegenstander en Sato kon voorbij en de race winnen. Pal Kiss die van op de eerste lijn vertrok verloor veel tijd tijdens zijn pitstop en kwam niet verder dan de vijfde plaats achter Campana en Agostini.  De Nederlanders van buuren en de Jong werden zesde en zevende voor Karthikeyan die van op de pole mag starten in race 2.

8. Narain Karthikeyan (Zele) op 32.670

Nadat de overwinning hem de dag voordien nipt ontsnapte zette Ghirelli tijdens de tweede race een ware demonstratie neer door vanaf de zevende startplaats naar de overwinning te stormen. Campana bleef het langst aanklampen en werd tweede voor nog een Italiaan, Riccardo Agostini. Agostini kwam als overwinnaar uit een gevecht met Karthikeyan en Pal Kiss. Karthikeyan startte van op de pole voor de Jong en van Buuren maar geen van de drie rijders kon profiteren van hun goede uitgangspositie. Karthikeyan werd uiteindelijk vierde, de Jong zakte weg naar de zevende plaats en van Buuren viel al snel uit. Eenzesde plaats was voldoende voor Sato om met 97 punten de leiding in het kampioenschap te behouden voor Campana (92 punten) en Ghirelli (83 punten).