van der Horst

Autovakantie op de planning? Bereid je voor met deze 3 stappen!

Volkswagen California XXL
Volkswagen California XXL
Met de auto op vakantie gaan is iets wat jarenlang ongekend populair was. Waar dit zo’n 30 jaar geleden nog de meest voor de hand liggende optie was, is dat vandaag de dag niet altijd meer het geval. De vliegvakantie is er natuurlijk bij gekomen, en ook op vakantie gaan met de trein of zelfs met de fiets wordt steeds populairder. Toch lijkt de autovakantie ook wel weer bezig met een terugkomst, hier zijn meerdere redenen voor. De toename aan vliegschaamte en daarmee juist weer meer duurzame auto’s, zorgen ervoor dat het in ieder geval een verantwoorde keuze is. Daarnaast nemen rijen op vliegvelden de afgelopen jaren steeds verder toe en is de reistijd daarmee niet altijd veel korter. Maar een autovakantie vergt wel de nodige voorbereidingen. Welke dat zijn? Lees snel verder.

1. De auto 

Wanneer je op autovakantie wilt gaan begint het er natuurlijk mee dat je een geschikte auto hebt. Het ligt ook aan de bestemming of je auto geschikt is voor de rit. Wanneer je besluit een autovakantie in eigen land te plannen, dan is er weinig meer nodig dan een goed werkende en rijdende auto. Maar wanneer je besluit de grens over te gaan, dan is het al snel nodig wat extra aandacht aan je auto te besteden. Bij een bestemming zoals de Franse Pyreneeën of Oostenrijkse bergen is het aan te raden een SUV te overwegen. Zeker wanneer je vaker die kant op wilt gaan, ook bijvoorbeeld in de winter. Je bent dan niet alleen veiliger op de weg maar ook comfortabeler. Mocht je twijfelen of je huidige auto nog zo’n lange rit aan kan? Laat dan er een expert naar kijken en geef de auto een kleine (of grote) beurt. Hiermee voorkom je dat je stil komt te staan in het buitenland!  

2. De route 

Zorg ervoor dat je vooraf goed de route kent en hebt doorgenomen. Ga er niet altijd vanuit dat de routeplanning op je telefoon klopt, in het buitenland kunnen kaarten nogal eens aan een update toe zijn. Ook is het soms zo dat je geen bereik of data hebt in het buitenland, download daarom ook altijd een app die voorzien is van offline kaarten zoals maps.me. Hiermee voorkom je dat je in het donker de weg kwijt raakt, en je op plekken beland waar je dat eigenlijk liever niet wilt.  

3. Vermaak 

Wellicht wil je je kinderen niet te veel op beeldschermen laten kijken, maar maak er tijdens een lange autorit dankbaar gebruik van. Een iPad kan uitkomst bieden tijdens een urenlange rit. Vaak hebben kinderen ontzettend veel zin in de vakantie, en kunnen ze dan ook niet wachten om op de plek van bestemming aan te komen. Investeer daarom in entertainment voor onderweg en omarm de technologie van vandaag de dag, je zult jezelf dankbaar zijn. 
Kortom, een autovakantie is een enorme aanrader maar bereid je te allen tijde wel goed voor. Alleen dan kan de voorpret beginnen en de vakantie zelf echt ontspannen verlopen. Goede reis! 
 
Persbericht DB Online Marketing - Foto: Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op vrijdag 5 januari 2024.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons