van der Horst

Bahrein: kortnieuws: Marussia geeft Gonzalez een kans – Grosjean krijgt nieuw chassis

Romain Grosjean
Romain Grosjean
De Formule 1 teams zijn aangekomen in Bahrein waar de organisatie hen verzekerde dat de race zonder problemen zal verlopen ondanks de onrust die er nog altijd heerst in het land. De verrassing van de dag was wel dat het F1 circus onthaald werd in de regen, maar voor de rest van het weekend wordt er normaal woestijnweer voorspeld, droog en warm. Marussia is na Caterham het tweede team dat zijn testrijder de kans geeft om op vrijdag in actie te komen, Rodolfo Gonzalez zal tijdens de eerste vrije sessie de wagen van Bianchi besturen. Romain Grosjean die al heel het jaar worstelt met de afstelling van zijn Lotus krijgt voor de GP van Bahrein een nieuw chassis toegeschoven en tegelijk zal de Fransman ook een nieuwe helm in andere kleuren inwijden.
Rodolfo Gonzalez werd in het begin van het jaar aangesteld als reserverijder bij Marussia F1 en de Venezolaan krijgt vrijdag de kans om zijn kunnen te tonen. Gonzalez mag bij de eerste vrije sessie de wagen van Jules Bianchi besturen en popelt van ongeduld om terug achter het stuur van een racewagen te kruipen. Gonzalez testte vroeger al wel voor Caterham bij de young driver testsessies.

Romain Grosjean kon tot nu toe de prestaties van zijn teamgenoot Kimi Raïkkönen maar niet benaderen en klaagde voortdurend  da hij de wagen maar niet kon afstellen op hardere banden die nu gebruikt worden. Om zekerheid te krijgen dat de oorzaak van het probleem bij de wagen ligt krijgt Grosjean dit weekend een nieuw chassis. De Fransman besloot dan om die eigenlijke start van zijn seizoen te vieren met een nieuwe helm met een nieuw kleurschema. De kleuren van de Franse vlag, blauw, wit en rood, voeren nu de bovenhand.

Foto: Georges de Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op donderdag 18 april 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons