van der Horst

Bahrein testen: Opnieuw problemen met Pirelli banden

Nico Rosberg - Mercedes AMG
Nico Rosberg - Mercedes AMG
Deze week vonden er op het circuit van Bahrein bandentesten plaats die verspreid werden over drie dagen. Pirelli testte er in het grootste geheim banden voor het volgende seizoen, pottenkijkers waren niet toegelaten. Toch raakte vandaag het nieuws bekend dat Mercedes zich vroegtijdig terugtrok nadat de wagen van Rosberg het slachtoffer werd van een klapband op het rechte stuk. Het rubber zou het bij een snelheid van 320 kilometer per uur plotseling zonder enige aanwijsbare reden begeven hebben. Pirelli en Mercedes tilden niet zwaar aan het incident en verklaarden dat het juist de bedoeling is van bandentesten om de zwakke punten te achterhalen. Vorig seizoen kwam Pirelli al onder vuur nadat de banden het meermaals zonder reden begaven, ondermeer tijdens de GP van Engeland.
Nico Rosberg
Nico Rosberg
Slechts vier teams zakten af naar Bahrein; Mercedes, Ferrari, Red Bull en Toro Rosso om het nieuwe rubber van Pirelli uit te testen. De bekomen data is van beperkt nut voor de teams aangezien er nog met de oude wagens gereden wordt die een zeer verschillend weggedrag vertonen van de bolides die volgend jaar gebruikt worden. Rosberg reed de drie dagen voor Mercedes maar ging dus de laatste dag rond op het rechte stuk na een klapband. De schade aan de wagen was beperkt, maar toch besloot men bij Mercedes om in te pakken en de test voor bekeken te houden. Volgens een woordvoerder van Pirelli zal het incident geen gevolgen hebben op de verdere ontwikkeling van de banden voor volgend seizoen.

Nico Rosberg
Nico Rosberg
Rosberg stuurde vrij snel na de crash trouwens een, vrij geestige, tweet de wereld in die evenwel vrij snel terug werd verwijderd. De inhoud was dan ook niet bepaald zeer orthodox te noemen, "Just spun at full speed 320km/h on bahrain straight cause my tyre blew up without warning. Thanks to that need to get some toilet paper now", vrij vertaald: "net op volle snelheid gespind tegen 320 km/h op de rechte lijn in Bahrein omdat mijn band ontplofte zonder aanleiding. Daarom moet ik nu wat toiletpapier hebben". Naderhand hield hij het op een iets conservatiever bericht over zijn ingepakte bolide:



Foto's: Racing International Photography & Daimler



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op donderdag 19 december 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons