van der Horst

Barcelona-test erg leerrijk voor Castrol Honda Team

2d45e319cbf1247fe4db07876d3d5ef48d7796c0.jpg
Zoals recent gemeld ging het Castrol Honda Team deze week met de nieuwe Honda Civic testrijden op het Circuit Montmelo nabij Barcelona. Bij zonnig weer en milde temperaturen werkten Gabriele Tarquini (van dinsdag tot donderdag) en Tiago Monteiro op vrijdag het voorziene testprogramma af zonder daarbij noemenswaardige problemen te kennen. Het werd een leerrijke week, zowel op het vlak van het motormanagement van de Honda-krachtbron, de koeling van de motor als wat de bandenslijtage betrof.
"De Barcelona-test bevestigde de data die we tijdens eerdere tests op de motorbank hadden opgetekend en liet ons toe enkele punten aan te stippen die we bij de volgende banktest kunnen doorontwikkelen. Daarbij denk ik meer bepaald aan de software voor het motormanagement", wist Daisuke Horiuchi, Project Leader Engine Development Honda R&D achteraf te vertellen.

Het JAS Motorsport van Andrea Adamo en Alessandro Mariani kon dankzij het prima weer verscheidene long runs afwerken waardoor het team heel wat opstak over hoe er met de nieuwe banden dient te worden omgesprongen. De hogere temperaturen leverden bovendien kostbare data met betrekking tot de koeling van de wagen op. Onnodig te stellen dat de teamleiding na twee geslaagde tests waarbij constant vooruitgang werd geboekt best tevreden was.

Foto: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zaterdag 15 februari 2014.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons