van der Horst

Belgen in Supercar Challenge meteen op het podium in Zolder

DVB Racing - Chrysler Viper GTS-R
DVB Racing - Chrysler Viper GTS-R
Jan Versluis heeft de kleuren van Ferrari hooggehouden in Zolder en won de eerste wedstrijd van de Supercar Challenge powered by Dunlop in zijn 458 GT2. De overige podiumplaatsen gingen naar Henry Zumbrink in de Volvo S60 V8 van Volvo Reede Racing by Day-V-Tech en de United Autosports McLaren MP4-12c van vader en zoon Geddie. De Belgen deden het goed tijdens hun thuiswedstrijd en konden postvatten op het podium van de Limburgse omloop.
Belgen strijden onder elkaar

In de GT-divisie zagen we een prachtige wedstrijd in de wedstrijd tussen de Belgische Delahaye Volvo TC10 V8 van Pierre-Etienne Bordet, de DVB Racing Viper GTS-R van Wim Lumbeeck en de BMW M3 Silhouette van Steve Vanbellingen en Ward Sluys. De Viper ging in de slotfase nog ei zo na voorbij de Volvo, maar een kapotte versnellingspook zorgde voor heel wat tijdverlies voor het Belgische team. De Amerikaanse GT1-bolide werd uiteindelijk derde in GT, net voor de BMW van JR Motorsport. 
Wim Lumbeeck: "Het was geen gemakkelijke wedstrijd. het was een woelige start en het kwam tot een licht contact. Nadien reed ik in tweede positie in de Klasse, maar verhuisde naar de vijfde stek met een afgebroken versnellingspook. Mits wat improvisatie met de ingekorte pook en de koppeling kon ik toch nog een mooie derde plaats en een podium uit de brand slepen.“
Vanbellingen: "Over één ronde kunnen we misschien het tempo aan van de deelnemers in GT, maar over de totale raceafstand moeten we te veel tijd toegeven. Ik had liever in GTB-klasse aan de start gestaan."

In die GTB-divisie viel Werner Van Herck net na de finish stil in zijn Mazda 3, maar niet zonder de tweede plaats in de klasse veiliggesteld te hebben. “Net voor het seizoen viel een testsessie hier in het water door technische problemen, dus kwam ik hier vrij onvoorbereid aan de start. De zege was in dit geval onbereikbaar, dus ik ben tevreden met mijn resultaat”, glimlachte van Herck. Ook op het derde podiumtrapje in GTB stond een Belg. Hoewel de Porsche van Patrick Lamster en Ron Marchal in de eindfase stilviel met benzinepech, werd de Euroseal – EMG Motorsport Porsche toch nog derde in de klasse.

Vreugde en verdriet voor Luc de Cock

De zege in de Supersport-klasse ging naar Koen Bogaerts en Pieter van Soelen op de BMW E46 Coupé GTR van European Staffing Racing, na een duel met de BMW 132 GTR van Bas Schouten en Jeroen Mul. De wagen van JR Motorsport moest echter de handdoek werpen na technische problemen, en zo was het de Belg Luc de Cock die als tweede werd afgevlagd, na een fantastische inhaalrace. “Ik ben inderdaad heel tevreden na de motorproblemen van gisteren, maar ik vrees dat dit mijn laatste trofee wordt dit weekend”, vreesde Luc de Cock op het podium. De Cock zag hoe zijn Lotus net na de meet stilviel met een probleem met de motor en is onzeker voor morgen.

Voet-Van den Broeck - Seat Supercopa
Voet-Van den Broeck - Seat Supercopa
Ook de andere Belgen deden het goed op hun thuiscircuit. De zege bij de SEAT ging weliswaar naar Ferry en Robin Monster, maar het podium werd vervolledigd door zowel Vincent Van Paemel en Jonas De Kimpe als Chris Voet en Bart van den Broeck. “In de tweede ronde ging ik rond mijn as in de Jacky Ickx-chicane, waardoor ik dacht dat een goed resultaat er niet meer in zat. Dit podium komt als een aangename verrassing en ik heb mij bovendien erg goed geamuseerd”, vertelde Bart van den Broeck toen hij uit de wagen stapte. Bij Spork Racing team was er de podiumplek voor Van Paemel-De Kimpe, maar de wagens kenden heel wat moeilijkheden om de banden op temperatuur te krijgen. Bovendien ging een podiumplaats voor Jimmy Adriaenssens in de slotfase verloren na een lekke band. Adriaenssens kwam als achtste over de meet in de klasse en werd vierde SEAT.

Minder goed verging het de BMW van MSE (Bart en Jef Van Samang) en MTE Racing (Nelissen-Grade en Poncelet). De E36 M3 Coupé van MSE verloor in de beginfase zijn achtervleugel en moest daardoor een kruis maken over een goed resultaat. Bart en Jef Van Samang verloren door het euvel meer dan vier seconden per ronde. De Solution F-versie van MTE had heel wat last van overstuur, maar het team kon de oorzaak niet vinden. Beide wagens werden respectievelijk 11de en 24ste.

De zege in de GT-klasse ging naar Barry Maessen in de Racingteam Venray Dodge Viper SRT10 GT3, terwijl Lammertink Racing mocht zegevieren in GTB dankzij de Porsche 997 GT3 van Charlie Frijns en René Wijnen. In de Sport I Divisie van de Supercar Challenge powered by Dunlop ging de zege naar Aart Bosman in de Van der Kooi Lotus, voor John van der Voort in de Powermotorsports BMW 130I.



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Supercar Challenge op zaterdag 20 april 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons