van der Horst

Betere prestaties in autosport met Rodenstock brillenglazen

Van Rompuy/Goris met Rodenstock in Dakar
Van Rompuy/Goris met Rodenstock in Dakar
Het wordt meestal over het hoofd gezien, maar een belangrijk onderdeel bij het besturen van een voertuig in autosport is een uitstekend zicht en het feit dat je de ogen niet extra gaat belasten. De sportbrillen van Rodenstock hebben in de loop van jaren baanbrekend werk geleverd voor verschillende sportdisciplines en andere toepassingen. Rodenstock is niet zomaar een merk dat sportbrillen levert. In verschillende sporten zijn brillen, al dan niet versterkt naargelang de kwaliteit van de ogen, van toepassing. De voordelen om beroep te doen op een Rodenstock in autosportcompetitie zijn niet te onderschatten en schroeft de prestatie van de piloten omhoog.
  • Prospeed Competition
Méér contrast door brilglazen van Rodenstock
Méér contrast door brilglazen van Rodenstock
Als medisch technologiebedrijf en belangrijke fabrikant van brillenglazen staat Rodenstock voor Duitse engineering van de hoogste kwaliteit. Op het gebied van brillenglazen kan Rodenstock bogen op een reeks baanbrekende innovaties en toonaangevende technologieën en staat het voor een nieuwe generatie individuele brillenglazen met de filosofie B.I.G. VISION™ VOOR IEDEREEN.

Méér contrast door brilglazen van Rodenstock
Méér contrast door brilglazen van Rodenstock
Het is ook van toepassing voor mensen die reeds een bril of lenzen dragen. Rodenstock geeft altijd een meerwaarde. In om het even welke sport waarbij de aandacht niet mag verslappen helpt het product van Rodenstock. En niet alleen in sport, maar ook mensen die veel op de baan zijn met wagen of fiets of tijdens de nacht achter het stuur zitten is dit van toepassing. Het houdt de bestuurder alert en helpt tegen vermoeidheid.

Van Rompuy/Goris met Rodenstock in Dakar
Van Rompuy/Goris met Rodenstock in Dakar
Ook in autosport is het dragen van een bril met glazen van Rodenstock geen overdreven luxe. Het zou ons te ver leiden om alle voordelen op te sommen, maar in autosport denken we dan vooral aan de concentratie van de piloot die niet mag verslappen en die wordt deels opgevangen door correcte beglazing van een bril. Niet alleen overdag bij volle zon, maar ook ‘s nachts. Uit getuigenissen van actieve gebruikers horen we steeds hetzelfde verhaal dat je bij het dragen van een bril met een beglazing van Rodenstock zowel overdag als ‘s nachts alles veel scherper ziet terwijl je ogen de nodige rust krijgen. Tijdens endurance wedstrijden zoals 24 urenraces hoor je veel piloten ook klagen over het vervelende licht van achterop rijdende wagens in de achteruitkijkspiegels. Ook hier helpt Rodenstock om de scherpe lichten deels te dempen.    

Bij de aanschaf gaat men niet over één nachtje ijs.
DNEye-scanner
DNEye-scanner
Via Rodenstock partner Cathy De Swert, Opticien – Optometrist van De Swert Opticiens uit Borgerhout, worden uw ogen aan allerlei tests onderworpen via gespecialiseerde apparatuur. Er wordt onder meer een biometrische meting van het oog met DNEyescan gedaan. Ieder oog heeft een eigen specifieke identiteit en geen enkele identieke beglazing. Het is dus 100% individueel. Hierbij worden alle gemeten parameters meegenomen zoals correctie van nachtblindheid, veel beter contrast, minder verblinding, scherper zicht op nabije en middellange afstanden en een breder gezichtsveld.
Méér info: De Swert Opticiens www.deswertopticiens.be & info@deswertopticiens.be

Erik Qvick - BMW 320i Turbo
Erik Qvick - BMW 320i Turbo
Rodenstock werd opgericht in 1877 en met het hoofdkantoor in München, Duitsland, heeft wereldwijd ongeveer 5.100 mensen in dienst en is vertegenwoordigd met verkoopkantoren en distributiepartners in meer dan 85 landen over de hele wereld. Rodenstock heeft 6 centrale productiecentra om de wereldwijde bevoorrading veilig te stellen. Rodenstock heeft ook een jarenlange traditie van sponsoring in de autosport. De meesten onder ons herinneren zich ongetwijfeld nog de DRM-wagens van BMW Motorsport die de kleuren van Rodenstock verdedigden in de jaren ’70.   

Foto's: Niels Vaeck - De Swert Opticiens - Rodenstock - VR Racing
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op woensdag 23 augustus 2023.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons