van der Horst

BMW Motorsport beëindigt eerste DTM-test in Valencia

BMW M3 DTM
BMW M3 DTM
BMW Motorsport beëindigde in het Spaanse Valencia een eerste testdriedaagse ter voorbereiding op het nakende DTM-seizoen dat op 5 mei van start gaat in Hockenheim. Tussen dinsdag en donderdag maakten Bruno Spengler, Augusto Farfus, Andy Priaulx, Martin Tomczyk en Marco Wittmann er de dienst uit aan boord van de BMW M3 DTM. Enkel donderdagmorgen werd het testprogramma waaraan voor het eerst ook het BMW Team MTEK deelnam, verstoord door hevige regen.
  • Prospeed Competition

MTEK-baas Ernest Knoors
MTEK-baas Ernest Knoors
 "Van zodra ik voet aan de grond zette in Valencia bekroop mij na de lange winterbreak meteen de zin om weer achter het stuur van de wagen te gaan zitten. Het deed me wel wat de pitbox uit te rijden met het nummer 1 op mijn wagen.  Aanvankelijk leek het alsof ik gewoon een vervolgstuk breidde aan de finale in Hockenheim." aldus Spengler.

Ook Augusto Farfus en Andy Priaulx die we dit seizoen normaliter opnieuw bij het RBM Team van Bart  Mampaey zien evolueren,staken hun ongeduld om weer aan de slag te kunnen gaan niet onder stoelen of banken. Farfus quoteerde de test in Valencia als "zeer productief, ook al gooide regen op donderdagmorgen roet in het eten".

Martin Tomczyk vond de M3 DTM net zo goed voelen als vorig seizoen en verheugde zich in het feit dat het volledige testprogramma spijts hevige wind kon worden afgewerkt.

Hevige regen verstoorde enigszins de test
Hevige regen verstoorde enigszins de test
Voor Marco Wittmann, vorig jaar nog DTM test- en ontwikkelingsrijder,was  Valencia zowat zijn officiële DTM-doop "De test verliep goed en ik ben opgetogen over mijn debuut als genomineerd rijder.Deze wagen voelt eigenlijk net eender aan als deze waarmee ik vorig jaar als testrijder reed. Het vooruitzicht dat ik begin mei in Hockenheim met deze wagen op de startgrid zal staan maakte deze eerste testsessie toch wel speciaal."

Ook Thomas Biagi kwam vandaag in Valencia in actie aan het stuur van een BMW M3 DTM. De Italiaan kreeg deze testrit cadeau als winnaar van de BMW Sports Trophy, naast een prijzenpot van 30.000 euro. "Een droom die in vervulling ging! Ik wist op voorhand dat ik van dit moment zou genieten maar nu, na welgeteld 66 ronden, ben ik sprakeloos."aldus Biagi. Herinneren we er nog even aan dat Maxime Martin tweede eindigde in de Trophy voorbehouden aan privé-BMW-rijders. Martin kreeg voor zijn prestaties van het afgelopen jaar wel de status van officieel BMW Motorsport-rijder en werd tevens tot DTM test- en reserverijder gepromoveerd.

Timo Glock maakt goede kans op DTM-zitje bij BMW
Timo Glock maakt goede kans op DTM-zitje bij BMW
Een ander debuut waar naar uitgekeken werd was dit van ex-Marussia-rijder Timo Glock. Als we de geruchtenmolen mogen geloven heeft de Duitser de rol van grootste kandidaat op het achtste BMW-zitje van Jaime Alguersuari overgenomen en zelfs al een driejarig contract op zak. "Mijn eerste indrukken van de BMW M3 DTM waren erg positief" aldus Glock na afloop. "Ik wist me snel aan de wagen aan te passen en leerde hem ronde na ronde beter begrijpen. Ook het feit dat we in zowat alle weersomstandigheden konden testen was perfect. Daar bovenop heette het hele BMW Motorsport-team me hartelijk welkom, er waren zelfs mensen bij die ik nog kende van toen ik testrijder was bij BMW Sauber F1".

Foto's: BMW AG




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 24 januari 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons