van der Horst

Bouw nieuwe RML-Cruze zit op schema (+ Foto)

1116603d26e144c5d4f96cc590780be3f7de2728.jpg
Met nog 74 dagen te gaan tot de seizoensopener in Marrakech komt het RML van Ray Mallock met een tweede impressie van de nieuwe Cruze TC1. De ontwerpers en mecaniciens van het team werken dezer dagen de klok rond om de vier tot dusver aan ROAL Motorsport en Campos Racing toegezegde klantenwagens tijdig te kunnen afleveren. RML zal daarbij ook voor technische bijstand zorgen, maar runt in tegenstelling tot vorig jaar zelf geen wagens meer.
  • De Swert Opticiens
Ron Hartvelt
Ron Hartvelt
Voor het ontwerp van de hertekende Cruze die vanzelfsprekend aan het nieuwe reglement voldoet, werd vertrokken van een kompleet wit tekenblad en ook aan de ontwikkeling van de 1.6-krachtbron wordt door een andere ploeg hard doorgewerkt. Verwacht wordt dat de auto's half maart zullen worden geleverd.

"Ons project schiet goed op", stelt Motorsport Director Ron Hartvelt. "De mensen die de stukken ontwerpen en fabriceren hebben het ongelooflijk druk en we hebben dan ook bijkomend personeel aangeworven om het vooropgesteld werkschema in de komende weken af te kunnen ronden. Zowel wat de motor als het chassis zitten we op schema, enkel de laatste design-fase dient nog afgerond waarna we meteen met het opbouwen van de wagen kunnen starten".

Hoewel tot dusver nooit officieel bevestigd, wordt algemeen verwacht dat RML in totaal zes nieuwe Cruze's bouwt. Of het vijfde en zesde exemplaar dan richting Bamboo Engineering gaan dat zich destijds als eerste klant had aangemeld, dient afgewacht.

Foto's: FIA WTCC en Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op maandag 20 januari 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons