van der Horst

Brent Verheyen: "24H Zolder winnen 20 jaar na mijn vader"

Brent Verheyen
Brent Verheyen
Samen met vaste teamgenoot Michiel Haverans, Koen De Wit en Michael Cool betwistte Brent Verheyen afgelopen weekend de 46e editie van de 24 Hours of Zolder. Het was de eerste wedstrijd met een Porsche 911 GT3 Cup voor de Limburger, maar het strijdwapen met startnummer 94 uit de ateliers van RedAnt Racing toonde zich bij de trainingen reeds een gedegen concurrent. Helaas kwam de etmaalrace zelf voortijdig ten einde na een crash, maar Verheyen relativeerde na afloop de feiten en maakt vooral plannen voor de volgende editie.
RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup
RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup
"Je hebt heel wat elementen nodig om de 24 Hours of Zolder te winnen, een van de zwaarste uithoudingsraces ter wereld", vertelt de zoon van voormalig winnaar Guy Verheyen. "Een van die elementen is geluk en helaas was het geluk niet helemaal aanwezig. We hadden zeker niet de absoluut snelste rijdersbezetting, met ondere andere twee Porsche fabriekspiloten die startten op een andere wagen van ons team, maar ik denk wel dat we een zeer homogeen team hadden."

RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup
RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup
"Hoewel we de finish niet haalden, kijk ik wel positief terug op de voorbije etmaalrace. Ik heb enorm veel geleerd, het team heeft topwerk geleverd en ons een auto gegeven waar we mee konden aanvallen. Ik heb op een bepaald ogenblik zelfs aan de leiding gelegen in de wedstrijd, toch wel een bijzonder gevoel. Daarenboven was het mijn allereerste wedstrijd met een Porsche op Circuit Zolder, de piste die ik toch wel als mijn thuiscircuit beschouw. Genoeg dus om positief over te zijn."

Podium GTA 24H Zolder 2005
Podium GTA 24H Zolder 2005
"Het team was eveneens tevreden over mijn prestaties en dat sterkt mij voor de toekomst. We hebben wat recht te zetten, unfinished business zeg maar. Volgend jaar komen we terug en dan willen we winnen (lacht). Het zou mooi zijn om in 2025 een knap resultaat neer te zetten, precies 20 jaar geleden nadat mijn vader de wedstrijd won met de SRT Chevrolet Corvette C5-R die hij deelde met Marc Goossens - nu mijn mentor overigens - David Hart en Jan Heylen."

Selleslagh Racing Team - Chevrolet Corvette C5-R
Selleslagh Racing Team - Chevrolet Corvette C5-R
Vader Guy houdt niets dan goede herinneringen over aan die wedstrijd. "Dat was een fantastische race, een fantastisch tijdperk ook trouwens. Het was het ogenblik waarop we in de Belcar naast onze prachtige PK-zwangere Corvette ook wagens als de Chrysler Viper, de Marcos en de Porsche BiTurbo aan het werk zagen. Ik herinner me nog dat SRT dominant was op dat ogenblik, ik geloof dat Marc Goossens bij de 24 Uur voor de achtste keer op rij de Corvette op pole zette en met een chrono die onder de rondetijden van vandaag lag, een lage 1:30. De wedstrijd zelf was zeker geen walk-over. Jan Heylen had iets voor middernacht een aanrijding met een BMW van KS Motorsport, waardoor we 20 ronden verloren. We hebben als team moeten knokken om terug naar voor op te rukken en uiteindelijk hebben we nog gewonnen. Prachtige herinneringen!"

Foto's: Ronald Janssens, Joël Vanderzijpen & Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op woensdag 28 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons