van der Horst

Campos Racing in 2014 aan de start met RML-Chevrolet voor Hugo Valente

Hugo Valente - Campos Racing
Hugo Valente - Campos Racing
Het Spaanse Campos Racing meldt zich als eerste klantenteam voor de nieuwe, door RML doorontwikkelde Chevrolet Cruze. Het team van Adrian Campos verschijnt volgend jaar aan de start met rijder Hugo Valente. "Omdat er bij Citroën, Honda en Lada geen zitjes meer te begeven zijn, hapte ik meteen toe toen de kans zich aandiende om met Campos Racing een Chevrolet-stuur te bemachtigen" vertelde Hugo Valente tegenover het Britse TouringCar Times. "Chevrolet heeft de voorbije seizoenen de concurrentie gedomineerd en ik zie niet in waarom de auto (die met instemming van Chevrolet door Ray Mallock Lim. ontwikkeld wordt - nvdr) ook volgend jaar niet kompetitief zou zijn".

Hugo Valente - Campos Racing
Hugo Valente - Campos Racing
Valente, die dit jaar één van de Campos Racing SEAT's Leon bemande en zich vorig weekend in Macau nog in de kijker reed met een crash in de qualifying, is naar eigen zeggen de eerste rijder met een RML-contract op zak en hoopt dan ook als eerste de nieuwe auto in handen te krijgen. De 21-jarige Fransman mikt daarvoor op de tweede week van maart. Het nieuwe seizoen gaat normaliter op 6 april van start in het Marokkaanse Marrakech. Of Campos ook een tweede RML-Chevrolet inzet, is niet geweten.

Het Britse RML dat dit jaar met Yvan Muller het kampioenschap domineerde, zal voor 2014 in de ateliers in Wellingborough zes Chevrolet's Cruze prepareren die voldoen aan het nieuwe WTCC-reglement. Eén daarvan gaat naar Tom Chilton en ook het Britse Bamboo Engineering liet eerder al verstaan een vervolg te willen breien aan de samenwerking met Ray Mallock.

Hugo Valente die in 2012 de Franse SEAT León Supercópa won, debuteerde dit seizoen in het WTCC ter gelegenheid van de vierde meeting in Hongarije en liet naderhand in Moskou en Suzuka verstek gaan. In het algemeen klassement scoorde hij vier punten wat hem een 20ste plaats opleverde. In de Yokohama Trophy strandde hij met 27 punten op een 11de plaats.

Foto: FIA WTCC en Hans van Onsem




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op dinsdag 19 november 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons