van der Horst

Caterham kiest voor Kamui Kobayashi en Marcus Ericsson

Kamui Kobayashi
Kamui Kobayashi
Caterham was het laatste team dat zijn rijdersbezetting moest bekendmaken, maar deze morgen kwam dan de officiële mededeling dat Kamui Kobayashi en Marcus Ericsson de laatste twee gelukkigen zijn die een Formule 1-stuur weten te bemachtigen. Opnieuw kiest men bij Caterham dus voor een volledig nieuwe rijdersbezetting, een keuze die vooral werd ingegeven uit financiële noodzaak. Beide rijders brengen een aanzienlijke som sponsorgeld met zich mee.
Bij Caterham wou men bovendien één rijder met Formule 1-ervaring, een belangrijk gegeven op het moment dat de wagens drastisch wijzigen tengevolge van het nieuwe reglement. Kobayashi heeft die ervaring, de Japanner reed voordien bij Toyota en betwistte drie seizoenen met Sauber. Ook Heikki
Marcus Ericsson - DAMS
Marcus Ericsson - DAMS
Kovalainen, die vorig jaar enkele keren als testrijder fungeerde, maakte kans maar uiteindelijk gaven de 5 miljoen Euro sponsorgeld van Kobayashi de doorslag. Marcus Ericsson, die vier jaar in het GP2- kampioenschap spendeerde, brengt het dubbele van dat bedrag met zich mee en kreeg dus het tweede zitje toegewezen niettegenstaande een tegenvallend seizoen bij DAMS in 2013.

Charles Pic en Guido Van der Garde worden bedankt voor bewezen diensten, de Nederlander vond
Robin Frijns
Robin Frijns
ondertussen al onderdak als testrijder bij Caterham. Robin Frijns werd dan weer binnengehaald door Caterham als tweede testrijder  naast  Alexander Rossi, de Amerikaan die deze post reeds verleden jaar bezette. Daarnaast krijgt ook Rio Haryanto de kans om te testen voor het team en met drie testrijders blijft het dus een open vraag hoeveel uren Frijns daadwerkelijk in de Caterham F1 zal doorbrengen.

Foto's: Racing International Photography & Robin Frijns



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op dinsdag 21 januari 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons