van der Horst

CER: Neuville herpakt zich meteen

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville heeft de tweede proef gewonnen in de Central European Rally. De Belg rukt meteen op in de tussenstand, al blijven de verschillen minimaal na deze korte openingsdag. Sébastien Ogier blijft leider.
Optimaal begon het allemaal niet voor Thierry Neuville (Hyundai). De Belg raakte in de openingsproef een hooibaal en brak een stukje bumper. Heel erg was het allemaal niet, maar Neuville moet er wel mee door tot vrijdagavond. 

De Belg liet het niet aan zijn hart komen en reed op de nachtproef, donderdagavond, naar zijn eerste besttijd van het weekend. De Belg rukt daarmee op van plaats zeven naar plaats twee, achter Sébastien Ogier (Toyota) die de leiding behoudt nadat hij de showproef won.

Alles loopt dus volgens plan bij Neuville. Hij zit in het spoor van Ogier en houdt Ott Tänak (Hyundai) achter zich. De Est won ook wel enkele plaatsen na de showproef en is nu vijfde, achter een herboren Takamoto Katsuta (Toyota) en Andreas Mikkelsen (Hyundai). P6 is voor Adrien Fourmaux (Ford), Elfyn Evans (Toyota) is zevende. De top zes zit nog steeds op 3 seconden van elkaar, dus de verschillen zijn echt minimaal.

Morgen volgen zes geweldige proeven op Tsjechische bodem. De rally eindigt zondag.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 17 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Central European Rally.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons