van der Horst

Vaarwel ERT Formula E Team, welkom Kiro Race Co.

Sérgio Sette Câmara - ERT Formula E Team
Sérgio Sette Câmara - ERT Formula E Team
Het nieuwe Formule E-seizoen staat voor de deur en op het laatste moment werden er toch nog enkele veranderingen doorgevoerd. Zo zal ERT Formula E Team niet meer aan de start verschijnen. Het Chinese team is namelijk overgenomen door het Amerikaanse investeringsbedrijf The Forest Road Company LLC en zal voortaan racen onder de nieuwe naam: Kiro Race Co. Door deze overname blijven er nog slechts twee Aziatische teams actief in de competitie.
  • Hamofa Performance
Met de overdracht naar The Forest Road Company LLC komt er een einde aan een decennium aanwezigheid van een Chinees team, dat in de Formule E onder maar liefst vijf verschillende namen actief is geweest. Het team, dat ooit de allereerste Formule E-kampioen leverde met Nelson Piquet Jr. onder de naam China Racing / NEXTEV TCR, kende in de loop der jaren diverse transformaties. Vanaf seizoen drie kreeg NIO meer invloed, hoewel de resultaten niet meer op hetzelfde niveau lagen. In de meest recente fase werd de naam gewijzigd naar ERT Formula E Team.

Sérgio Sette Câmara en Dan Ticktum
Sérgio Sette Câmara en Dan Ticktum
Met de overname door het Amerikaanse investeringsbedrijf verdwijnt echter de band met de Chinese constructeur NIO en met Chinese onderdelen volledig. The Forest Road Company heeft besloten om voortaan onder Amerikaanse vlag verder te racen, wat betekent dat alleen Nissan en Mahindra de Aziatische markt nog vertegenwoordigen in de Formule E. De aandrijving wordt ook vervangen; het team stapt per direct over naar de Porsche-krachtbron, waarmee Porsche nu een tweede klantenteam bijkrijgt. Deze aandrijving zal bekendstaan onder de naam Porsche 99X Electric WCG3, terwijl de fabriekswagens van Porsche en Andretti blijven rijden onder de naam Porsche 99X Electric. De werkplaats blijft gevestigd in Silverstone en ook op personeelsgebied blijven de meeste zaken onveranderd. Alex Hui blijft aan als teambaas en Dan Ticktum is bevestigd als coureur. Alleen de toekomst van Sérgio Sette Câmara is nog niet officieel vastgelegd, maar verwacht wordt dat ook hij zal blijven.

Foto's: Kurt Vanhoenacker - Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 17 oktober 2024.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons