van der Horst

CER: Ogier eerste leider, Neuville rijdt er kantjes af

Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier is de eerste leider in de Central European Rally, de voorlaatste manche van het WRC. De Fransman won de openingsrit, een korte showproef in de schaduw van het servicepark in Praag. Thierry Neuville klokte een eerder matige tijd, maar de verschillen zijn uiteraard miniem.
Thierry Neuville (Hyundai) was de eerste van de kleppers die de baan op mocht. De Belg verkeek zich meteen op een strobaal en beschadigde een stukje van zijn voorbumper, zonder veel erg. 

De snelste tijd was voor Sébastien Ogier (Toyota). Hij was zes tienden sneller dan zijn Japanse teamgenoot Takamoto Katsuta (Toyota). Andreas Mikkelsen (Hyundai) pakte de derde tijd, op iets meer dan een seconde. Neuville besloot uiteindelijk als zevende, op twee tellen van Ogier. Ott Tänak (Hyundai), de grootste uitdager van de Belg, deed er twee tienden langer over dan Neuville.  "We proberen gewoon de rally door te komen en ons te amuseren. We hopen uiteraard dit weekend de titel te halen", aldus Neuville.

Vanavond volgt de eerste echte proef, een uitdaging van bijna 12 kilometer op Tsjechisch asfalt. Daarna volgen nog zestien proeven tot de eindmeet.

Foto: Toyota Gazoo Racing

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 17 oktober 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons