van der Horst

Ferrari presenteert nieuwe supercar, de F80

Ferrari F80
Ferrari F80
De Ferrari F80 past in het rijtje supercars dat het Italiaanse merk tot hiertoe produceerde, GTO, F40, F50, Enzo en LaFerrari. De F80 weerspiegelt het beste wat Ferrari momenteel in huis heeft op het gebied van technologie en prestaties. Slechts 799 exemplaren van de F80 zullen er gebouwd worden.
Ferrari F80
Ferrari F80
Ferrari beweert dat niettegenstaande de Ferrari gebruik maakt van de allerlaatste technologieën en architectuur, de wagen toch perfect bruikbaar blijft op de openbare weg. De cockpit is zo smal dat Ferrari niet spreekt over een tweezitter maar een 1+. De aandrijflijn is gebaseerd op wat momenteel de top is in de autosport, een turbo V6 ICE-motor gekoppeld aan een 800V hybridesysteem zoals ook gebruikt op de 499P Hypercar die tweemaal de 24 uren van Le Mans won.

Ferrari F80
Ferrari F80
Ook de aerodynamica is zeer geavanceerd. De actieve achtervleugel, de diffuser achter, de vlakke onderzijde, de ‘triplane’ layout vóór en de S-Duct zorgen samen voor ruim 1.000 kg aan downforce bij een snelheid van 250 km/u. Natuurlijk is de wagen aangedreven op de vier wielen en beschikt hij over een actieve ophanging. Het design van de wagen wijkt ook af van vorige Ferrari modellen en verwijst naar accenten die ook in de ruimtevaart gebruikt worden.

Foto's: Ferrari S.p.A.
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Autonieuws op donderdag 17 oktober 2024.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons