van der Horst

CER: Ogier als leider naar slotdag

Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier gaat als leider naar de slotdag van de Central European Rally, de voorlaatste manche van het WRC. De kans dat Thierry Neuville dit weekend kampioen wordt is plots een pak kleiner.
Na de middag gebeurde er niet zo heel veel. Sébastien Ogier (Toyota) behield zijn kleine voorsprong op Ott Tänak (Hyundai). De Est komt geen poot dichter, maar doet wel een zaakje in de strijd om de titel. Elfyn Evans (Toyota) komt ook niet dichter op het kopduo en hangt op een kwartminuut.

Thierry Neuville (Hyundai) is vierde. De Belg bekwam niet echt van zijn foutjes van deze morgen. De Belg moet morgen de perfecte dag rijden en rekenen op pech bij Tänak om wereldkampioen te worden.

Takamoto Katsuta (Toyota) is vijfde op anderhalve minuut. Sami Pajari (Toyota) is zesde. Grégoire Munster rijdt een anonieme wedstrijd als zevende. Nikolay Gryazin is achtste algemeen en leider in WRC2.

Morgen zijn er nog vier proeven.

Foto: Toyota Gazoo Racing
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 19 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Central European Rally.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons