van der Horst

Hockenheim: Kelvin van der Linde nieuwe leider na winst in race 1

Kelvin Van der Linde - ABT Sportsline Audi R8 LMS Evo II
Kelvin Van der Linde - ABT Sportsline Audi R8 LMS Evo II
Met winst in de eerste DTM race in Hockenheim neemt Kelvin van der Linde (ABT Sportsline Audi R8 LMS GT3 EVOII) de leiding in het kampioenschap over van Mirko Bortolotti (SSR Performance Lamborghini Huracan GT3 EVO2). Met nog één race te gaan heeft Kelvin van der Linde nu twee punten voorsprong op de Italiaan.
Kelvin van der Linde vertrok van op de pole en wist aanvankelijk de koppositie gemakkelijk te behouden maar na de bandenwissel wisten Lucas Auer (Team Mann Filter Mercedes-AMG), Ayhançan Güven (Manthey EMA Porsche 911 GT3 R), Maro Engel (Team Winward Mercedes-AMG) en Bortolotti aansluiting te vinden met de leider. Auer probeerde nog van der Linde in te halen en raakte zelfs even de Audi, maar voorbij kwam hij niet. Van der Linde haalde het voor Auer, Güven, Engel en Bortolotti. Jules Gounon (HRT Mercedes-AMG), die Luca Stolz verving, pakte de zesde plaats.

Foto: Len Kutasi
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 19 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons