van der Horst

NLS 5: Alessio Picariello pakt eerste overwinning na turbulente dag

Start 2024 NLS 5
Start 2024 NLS 5
De voorlaatste wedstrijd van de Nürburgring Langstrecken Serie stond vandaag op het programma en resulteerde in een overtuigende overwinning voor Alessio Picariello en Klaus Bachler. Het duo stuurde hun Falken Motorsports Porsche naar een dominante zege, met een indrukwekkende voorsprong van bijna 5,5 minuten op de Scherer PHX Audi van Frank Stippler en Nico Bastian. Desondanks verliep de ochtend niet zonder haperingen voor Picariello en Bachler, want tijdens de kwalificaties belandde hun wagen nog in de vangrail. Toch slaagden ze erin dit voorval achter zich te laten en de race probleemloos naar hun hand te zetten.
Hoewel Bachler aanvankelijk nog de poleposition wist te bemachtigen, ging het later mis voor de Oostenrijker. Bij een misverstand op Hohe Acht belandde de blauwe Porsche in de vangrail, wat een race tegen de klok betekende om de wagen op tijd te repareren voor de race. Bachler kwam in de openingsfase van de wedstrijd nog vroeg de pits in om zowel de schade te laten herstellen als om over te schakelen van regenbanden naar slicks. Vanaf dat moment domineerde hij en Picariello de race, waarbij de Henegouwer zijn allereerste overwinning op de Nordschleife behaalde. De Scherer PHX Audi, die ondertussen ook nieuwe Yokohama-banden testte, moest genoegen nemen met een verre tweede plaats. Het laatste podiumplekje was voor de Team Advan x HRT Mercedes, bestuurd door Dennis Fetzer, Michele Beretta en Jusuf Owega.

Er stonden nog enkele Belgen aan de start. Adrien de Leener eindigde als zevende algemeen met de Dinamic GT Porsche. Maxime Dumarey startte in de PROsport Racing Aston Martin, maar moest de wagen na zes ronden helaas aan de kant zetten. In de SP4T-klasse wist Jacques Derenne met de KGL. AUTO-MOTO-CLUB ST.VITH Porsche als enige in zijn klasse de finish te halen. Guido Dumarey behaalde in de PROsport Racing Aston Martin GT4 een tweede plaats in de SP8T-klasse. Mühlner Motorsport presteerde ook sterk in de CUP2-klasse, met een vijfde en negende plaats en voegde daar nog een dertiende plek in de CUP3-klasse aan toe, voorbehouden voor de Porsche 718 Cayman GT4 RS.

Foto: NLS



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nürburgring Langstrecken Serie op zaterdag 19 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting NLS 5.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons