van der Horst

Circuit Zolder is OK

Circuit Zolder is OK
Circuit Zolder is OK
Onlangs bekwam Circuit Zolder een nieuwe exploitatievergunning, niettegenstaande de tegenstand van enkele buurtbewoners. Maar toch is de toekomst van de omloop nog niet veilig gesteld, enkele omwonenden van het circuit gaan immers in beroep tegen die vergunning en eisen een maximum geluidslimiet van 60 DB, gewoonweg belachelijk en onhaalbaar. Daarom werd er via social media opgeroepen om woensdag tijdens de parade om 18u00 te verzamelen voor het gemeentehuis van Heusden-Zolder om alzo steun te betuigen aan het circuit. Tientallen personen gaven gehoor aan die oproep.
Circuit Zolder is OK
Circuit Zolder is OK
Iets na zessen had zich een aanzienlijke hoeveelheid mensen verzameld aan de ingang van het gemeentehuis. Zij gaven gehoor aan de oproep die via social media was verspreid en zowel autosportfanaten als sympathisanten van het circuit wouden blijk geven van hun verontwaardiging dat het circuit niet verder zou kunnen bestaan wegens de slechte wil van enkele personen.   

Circuit Zolder is OK
Circuit Zolder is OK
Verscheidene spandoeken met daarop het logo van Circuit Zolder werden bovengehaald, waarna de menigte “Circuit Zolder is OK” scandeerde. Het is nu te hopen dat het gemeentebestuur de boodschap heeft gehoord en begrijpt wat het circuit betekend voor de vele auto- en wielerfans en op zijn standpunt blijft en de vergunning handhaaft.

Foto's: Niels Vaeck
 

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Varia op woensdag 23 augustus 2023.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons