van der Horst

Citroën Racing-trio test in Abu Dhabi

Citroën C-Elysée WTCC
Citroën C-Elysée WTCC
Zoals Citroën Racing-patron Yves Matton op Autosport.be reeds eerder meldde zocht het voltallige team de voorbije dagen in Abu Dhabi warmer oorden op om er de ontwikkeling van de C-Elysée WTCC verder te zetten. De weergoden lieten het evenwel hoogst ongebruikelijk afweten en nota bene Yvan Muller werd vandaag bij tussenpozen met regen geconfronteerd.
Alle drie de rijders droegen de voorbije vijf dagen aan het stuur van een zelfde wagen hun steentje bij tot de fijnafstelling van Citroën's nieuwste strijdros. José-Maria Lopez kwam op vrijdag en zaterdag als eerste aan de beurt en werd op zondag en maandag afgelost door negenvoudig rally-wereldkampioen Sébastien Loeb. De Fransman gaf achteraf mee met wat overstuur te kampen en nog niet steeds het juiste rempunt te kunnen vinden. Naar verluidt zou de Elzasser volgende week alweer in Argentinië vertoeven om er het circuit Termas de Rio Hondo te verkennen, weze het niet met een Citroën. Loeb stelde eerder reeds voor de start van het seizoen zoveel mogelijk omlopen te willen verkennen om alvast op dit punt niet bijkomend gehandicapt te zijn tegenover de doorwinterde WTCC-rijders. Die hebben zowiezo al een heuse streep voor op de rallylegende wat het omgaan met en het inschatten van rechtstreekse duels met de concurrentie op de omloop zelf betreft.

Anderzijds heeft Citroën momenteel ontegensprekelijk een aanzienlijke voorsprong op concurrenten RML, Lada en Honda opgebouwd, al wil men in Versailles liefst af van de favorietenrol die hieruit voortspruit.
Wereldkampioen Yvan Muller ziet  RML, zijn werkgever van vorig jaar, als grote favoriet gezien de enorme ervaring die het team van Ray Mallock en projectleider Ron Hartvelt de voorbije acht jaar opdeden. Al wil Muller  ook het Honda-team, dat tenslotte ook al een jaar in het WTCC-circus meedraait, zeker niet afschrijven. De nieuwe Honda Civic WTCC zal ten andere  midden januari voor het eerst zijn opwachting maken.

Foto: Citroën Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op dinsdag 7 januari 2014.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons