van der Horst

Comtoyou Racing ruilt Audi in 2024 voor Aston Martin

Comtoyou Racing en Aston Martin gaan samen aan de slag in GT3 en GT4
Comtoyou Racing en Aston Martin gaan samen aan de slag in GT3 en GT4
Nadat Audi Sport aangaf met ingang van 2024 geen steun meer te verlenen aan zijn customer teams, was het vraag bij welke constructeur GT-debutant Comtoyou Racing het volgende seizoen zou landen. Het antwoord kwam er deze namiddag op het Circuit de Barcelona-Catalunya, waar de finale van de Fanatec GT World Challenge Europe Endurance Cup wordt verreden. Het succesrijk team van Jean-Michel Baert gaat vanaf 2024 als AMR Comtoyou Racing voor vier seizoenen in zee met Aston Martin.
  • LTF
Jean-Michel Baert
Jean-Michel Baert
 “Ik wil vooreerst Audi Sport customer racing bedanken om bij ons debuut in GT3 aan onze zijde te hebben gestaan” aldus teambaas Jean-Michel Baert. “Hoewel het altijd mogelijk is om beter te doen, denk ik dat we ons debuut in de hoogstaande Fanatec GT World Challenge Europe niet hebben gemist. Onze klassezeges – zowel in Sprint als in Endurance – en onze podiumplaatsen in de algemene rangschikking zijn daar het beste bewijs van. We hopen dan ook het seizoen 2023 heel sterk te kunnen afsluiten. We zagen geen mogelijkheid om met Audi in de GT-racerij te groeien, en we zijn dan ook heel blij dit nieuw partnership te kunnen aankondigen.

AMR Comtoyou Racing
AMR Comtoyou Racing
"We zijn er trots op dat we een overeenkomst van vier jaar met Aston Martin Racing hebben kunnen afsluiten”, vervolgt Jean-Michel Baert. “We werden overtuigd door hun enthousiasme, hun zegehonger en toekomstvisie. Dankzij deze samenwerking kunnen we naast onze activiteiten in GT3 ook ons debuut in GT4 maken. Het is nog te vroeg om het programma in detail te onthullen, maar wie ook onze rijders worden of in welke kampioenschappen zij ook aan de slag gaan, zeker is dat we ontzettend gemotiveerd aan de start zullen staan. We hebben nog heel wat werk voor de boeg om het seizoen 2024 tot in de puntjes voor te bereiden, maar ik geef alvast mee dat we vast van plan zijn om op onze élan door te gaan en nog meer progressie te boeken.”

Aston Martin
Aston Martin
Ook Huw Tasker, Head of Partner Racing AMR kijkt uit naar de nieuwe samenwerking. “Aston Martin heeft een rijke geschiedenis in de autosport en de GT-racerij. We waren op zoek naar een toonaangevende partner die onze sportieve visie en professionalisme deelt. Het Comtoyou Racing-team bewees al in zijn eerste GT3-seizoen dat het één van de referenties is in de GT-racerij, getuige enkele klasse-overwinningen en algemene podiumplaatsen. Vanaf het eerste contact was het ons duidelijk dat we dezelfde wil om te winnen helemaal delen. We zijn er dan ook best trots op de volgende vier jaar nauw met het team te kunnen samenwerken en GT-races te winnen.”

Om de nodige automatismen tussen beide partners te kweken staan er in de loop van de volgende weken alvast enkele testsessies met de Vantage gepland. Binnen afzienbare tijd worden ook de programma’s en rijders voor 2024 bekend gemaakt. 

Foto's: Comtoyou Racing Press/FB

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in GT World Challenge Europe op zaterdag 30 september 2023.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons