van der Horst

D’Ieteren Luxury Performance behaalt twintigste zege voor Porsche in 24 Hours of Zolder

Finish 24 Hours of Zolder 2024
Finish 24 Hours of Zolder 2024
Porsche heeft op 46 edities van de 24 Hours of Zolder nu twintig maal gewonnen en dat is uiteraard een record. Dankzij D’Ieteren Luxury Performance en Benjamin Paque, Kobe Pauwels, Bertrand Baguette, Robin Knutsson en Glenn Van Parijs ging er na 787 ronden voor het tweede seizoen op rij een Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – als winnaar over de eindmeet. De tweede plaats in de belangrijkste race van het Belcar Endurance Championship was voor Belgium Racing met Lars Kern, Sven Van Laere, Dylan Derdaele, Sacha Norden en Jan Lauryssen.
  • Dreamdrive
Met een gemiddelde van meer dan 130 km/u werd deze 46ste editie van de 24 Hours of Zolder een snelle editie, met spanning tot op goed twee uur van het einde.

Podium 24 Hours Zolder 2024
Podium 24 Hours Zolder 2024
RedAnt Racing heeft het ons tot rond de klok van 14u00 erg moeilijk gemaakt en het team toonde zich een zeer sterke en sportieve tegenstander, zowel met de #93 (A. Redant-Y. Redant-De Breucker-Heyer), als de #38 (D. Van Rompuy-T. van Rompuy-Vanthoor-Güven)”, vertelde een dolgelukkige Benjamin Paque na de race. “We hebben werkelijk foutloos moeten rijden, aan een hoog tempo, in wisselende weersomstandigheden en de strategie moest kloppen als een bus. Onze Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 - was ook feilloos en alleen op die manier hebben we de concurrentie kunnen verschalken en deze prachtige overwinning kunnen binnenhalen. Ik ben echt erg blij.”

De problemen van het Oost-Vlaamse team schudde de kaarten vooraan opnieuw dooreen, met dus een zege voor D’Ieteren Luxury Performance, met als technische partner NGT Racing, voor Belgium Racing.

Belgium Racing Team - Porsche 911 GT3 Cup Type 992
Belgium Racing Team - Porsche 911 GT3 Cup Type 992
Het was inderdaad een harde en knappe wedstrijd”, aldus Patric Derdaele, teameigenaar van Belgium Racing. “We hebben na onze problemen ’s nachts teruggevochten, we hebben niet opgegeven en deze tweede plaats is voor mij een zege waard.” Uiteraard doet het team uit Noord-Limburg een prima zaak als leider in het Belcar Endurance Championship en de Porsche Endurance Trophy Benelux.

Strijdend ten onder

RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup Type 992
RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup Type 992
RedAnt Racing kwam uiteindelijk als vierde en vijfde algemeen over de meet, synoniem voor de derde en vierde plaats in de Porsche Endurance Trophy Benelux. “We zijn als team strijdend te onder gegaan en hebben gevochten voor wat we waard zijn. Dit was een erg harde editie geworden en ik ben trots op mijn team, maar uiteraard willen we deze race in de toekomst absoluut nog eens winnen…”

Achter RedAnt Racing volgde de overgebleven Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – van Q1-Trackracing met Teunkens-Raducanu-Ooms-Paenen-Vandierendonck, voor de exemplaren van Rush Drivers Collective by NGT en Speedlover.

BE Motorsport - Porsche Boxter
BE Motorsport - Porsche Boxter
In de klasse GTB maakte Tip Top by NGT een schitterende return, na een klapband en de gevolgen daarvan, van de onderste regionen naar een podiumplaats in de klasse GTB. Noteren we nog dat BE Motorsport, in de spirit van de Belgische uithoudingsklassieker waarbij ook kleinere amateurteams de strijd aangaan, met een Porsche Boxter naar een zesde plek in de klasse TC reed.

Persbericht Porsche Endurance Trophy Benelux



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 26 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons