van der Horst

De Clio Cup Benelux... is al van start gegaan

Renault Clio Cup Benelux
Renault Clio Cup Benelux
U hebt hem waarschijnlijk gezien de nieuwe Clio Cup 4 op het Salon van Brussel, in januari. Tijdens de Paasraces op Circuitpark Zandvoort, van 19 tot en met 21 april, volgt de eerste ontmoeting van al de deelnemers aan de Clio Cup Benelux, nog goed twee maanden dus voor de eerste groene lichten. Wij kijken er alvast naar uit.
De Clio Cup Benelux 2014 staat op zijn poten en is klaar voor de start van het seizoen. Wie regelmatig naar de website (cliocupbenelux.com) surft, zal al gezien hebben dat de voorlopige reglementen (definitief na goedkeuring door de FIA), gepubliceerd zijn, net als heel wat informatie over de Clio Cup Benelux en de racemeetings. Uiteraard kan u altijd bij ons terecht voor meer vragen. (cliocupbenelux@mdh.nl)

Renault Clio Cup Benelux - Renault Clio 4
Renault Clio Cup Benelux - Renault Clio 4
Op dit ogenblik hebben goed 15 wagens van de nieuwe generatie de Franse ateliers richting de Benelux verlaten. Diverse sterke teams in Nederland en België hebben ook laten weten dat ze heel wat interesse in de Clio Cup Benelux hebben en sommige hebben dat ook aan de pers te kennen gegeven, of meer nog hun plannen ook werkelijk bekend gemaakt. Ook de Clio 3 zal nog steeds mogen starten en ook daar komen de aanvragen binnen. Bij de teams vinden we bekende ‘Renault’ namen als Dekker Racing, Team Bleekemolen, Certainty Racing Team en Equipe Verschuur.

Op dit ogenblik bereiden we ook de meetings van het komende raceseizoen voor, de kalender vindt u onderaan dit persbericht nogmaals en we opteren daarbij voor één gemeenschappelijke paddock met de Formula Renault 1.6 om zo één grote Renault community te creëren. De eenzitters zullen dus steeds samen met de Clio Cup Benelux racen. Ook daar gaan we stilaan naar de 15 deelnemers, een stevige stap voorwaarts tegenover 2013. Onder hen ook Belgische talenten, maar daar over later meer.

Onze officiële testdag wordt gehouden op Circuitpark Zandvoort op 31 maart. Die dag wordt er samen met de Formule Renault 1.6 gereden, wat betekent dat er om beurten zal getest worden.

19-­‐21 April: Paasraces Zandvoort
30 May-­‐1 June: World Series by Renault Spa
11-­‐13 July: World Series  by Renault Nurburgring
1-­‐3 August: Gamma Racing Day Assen
28-­‐30 August: 24 HoursZolder
3-­‐5 October: Racing Festival Spa
17-­‐19 October: Finale Races Zandvoort

Contact:  Joost Custers / Coordinator Clio Cup Benelux - www.cliocupbenelux.com
cliocupbenelux@mdh.nl
+32 472 98 84 96

Renault Clio Cup Benelux press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Clio Cup Benelux op dinsdag 25 februari 2014.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons