van der Horst

Drie vragen aan DTM-winnaar Augusto Farfus (RBM)

Augusto Farfus schreef in Valencia geschiedenis door als allereerste Braziliaan een DTM-manche op zijn palmares bij te schrijven. Hoe beleefde de RBM-rijder deze mijlpaal in zijn racecarrière?

Augusto, hoe voelt het aan om als eerste Braziliaan een DTM-race te winnen?
 
 “Ik ben vooreerst erg fier. Het hele weekend reeds gaan er zoveel emoties en gedachten door mijn hoofd, teveel eigenlijk om te bevatten. Ik ben fier Braziliaan te zijn, dus dit is toch wel erg bijzonder. In verschillende andere racedisciplines vinden we goede Braziliaanse piloten terug en te weten dat ik voortaan een plaatsje heb in de geschiedenis van DTM is toch wel speciaal.”
 
  
Wat ging er om in jouw hoofd toen je de finishlijn overschreed?
 
Ik kon nauwelijks geloven wat me overkwam en ik was zeer emotioneel. Ik had tranen in de ogen maar huilde net niet. Het leek een beetje op Kerstmis wanneer je de pakjes mag openen. Ik kreeg iets wat ik o zo graag wenste maar waarvan ik nooit had gedacht het zo vroeg in mijn carrière te kunnen krijgen. Ik moest meteen ook denken aan het harde werk dat tot deze zege leidde. Dit is niet alleen mijn zege maar ook die van het hele RBM-team en iedereen bij BMW Motorsport. Racing Bart Mampaey en ikzelf zijn rookies in deze klasse en hier staan we op de hoogste podiumtrede, veel beter dan dit kan het niet worden.”
 
Hoe ga je jouw zege vieren?
 
“Het klinkt misschien bizar maar ik ben niet die typische Braziliaan die van feestjes houdt en laat thuis komt. Ik ga dit met mate vieren samen met het team en genieten van de tijd dat ik met vrouw en kind kan doorbrengen. Winnen is vanzelfsprekend fantastisch maar we moeten alweer vooruit blikken. De finale in Hockenheim komt er aan en dus moeten we ons daar al op focussen. Een leuk etentje, een goede paella of zo volstaat voor mij. Zeker nu ook mijn vrouw Liri en dochter Victoria (what’s in a name – nvdr) erbij zijn en we deze overwinning samen kunnen vieren.”




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 1 oktober 2012.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons