van der Horst

Hockenheim: Mercedes oppermachtig met winst voor Paffett voor Green - Audi vervolledigt podium - Priaulx eerste BMW op P6

Gary Paffett - Mercedes C-Klasse
Gary Paffett - Mercedes C-Klasse
Het was vandaag op de Hockenheimring een stuk minder warm dan gisteren. Het was de Britse McLaren – Mercedes F1- testpiloot Gary Paffett die na een schitterende start en een dito eerste wedstrijdkwartier een eerste zege van de nieuwe DTM-era op zijn palmares mag schrijven.
  • Dreamdrive

Paffett nam een sublieme start en lag al snel achter ploegmaat Green ( vertrokken van de tweede plaats ) en polesitter Ekström in de Audi. Van BMW-rijder Marco Werner was er al geen sprake meer. De verrassende derde van de kwalificaties nam een slechte start en verdween al snel uit beeld.
 
Na een tumultueuze eerste ronde waarin Audi-speerpunt Timo Scheider werd rondgetikt en vervolgens moest opgeven en regerend kampioen Martin Tomczyck zijn gloednieuwe M3 eveneens in de box moest parkeren na een sandwich, ging Paffett voorbij Green.
 
Ook Bruno Spengler kreeg in de openingsronde af te rekenen met pech. De BMW M3- piloot werd getorpedeerd door ex-F1 piloot Schumacher en moest opgeven. De Franse youngster Adrian Tambay beleefde niet veel plezier aan zijn debuut; ook hij moest opgeven na een aanrijding.
 

d2f1a89a972c0389101aa9634107186ec8dc7074.jpg
Paffett reed ondertussen onbedreigd naar een eerste knappe zege met enkel HWA- ploegmaat Jamie Green in zijn spiegels. Green gaf uiteindelijk een dikke vier seconden prijs op zijn landgenoot. Bijna 20 tellenlater kwam dan Mattias Ekström over de streep. De Zweed verklaarde achteraf gewoonweg niet de nodige snelheid aan boord van de Abt Sportsline A5 DTM te hebben.
 
Het mooiste duel vond plaats in het middenveld, met Mike Rockenfeller in een hoofdrol. De 23-jarige Vietoris maakte het leven van de Phoenix Racing piloot enorm zuur in de derde HWA Mercedes. Uiteindelijk wist Vietoris voorbij de ervaren ex- Le Mans winnaar te gaan en een schitterende vierde plaats te scoren in zijn tweede DTM-seizoen.
 
Andy Priaulx was beste BMW-vertegenwoordiger op een zesde plaats. De piloot in de Belgische RBM- kleuren reed een propere race en kwam op het einde nog aardig in de buurt van Rockenfeller die bijna op zijn velgen reed. Ex- F1 piloten Schumacher en Coulthard vervolledigen de top-8 en pakken de laatste punten voor het kampioenschap. Voor de teams en paddock-bouwers was het inpakken en wegwezen geblazen daar volgend weekend in Oschersleben reeds de tweede meeting op het programma staat.

Uitslag DTM Hockenheim 2012

1. G.Paffett AMG Mercedes C-Klasse
2. J.Green AMG Mercedes C-Klasse
3. M.Ekström Audi A5 DTM
4. C.Vietoris AMG Mercedes C-Klasse
5. M.Rockenfeller Audi A5 DTM
6. A.Priaulx BMW M3 DTM
7. R.Schumacher AMG Mercedes C-Klasse
8. D.Coulthard AMG Mercedes C-Klasse
9. M.Molina Audi A5 DTM
10. F.Albuquerque Audi A5 DTM

Foto's: Hans van Onsem




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 29 april 2012.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons