van der Horst

DTM – Kwalificatie: Puntenleider Gary Paffett (Mercedes) pakt pole op bloedhete Norisring, Augusto Farfus (RBM) knap derde

Gary Paffett
Gary Paffett
Gary Paffett blijft het DTM-seizoen domineren. De Brit die momenteel 36 punten voorsprong telt op eerste achtervolger Mattias Ekström, lukte zaterdagnamiddag op de Norisring een tiende DTM-pole. Mercedes presteert traditiegetrouw altijd sterk op de beruchte gelegenheidsomloop nabij Nurnberg en dat was deze namiddag niet anders: naast Paffett vertrekt ook merkgenoot Jamie Green vanop de eerste startrij.
  • Powercars

Na twee wat minder enthousiasmerende kwalificatiesessies op Brands Hatch en in Spielberg, meldde Augusto Farfus zich opnieuw vooraan.
 De Braziliaan die de kleuren van het Belgische Racing Bart Mampaey verdedigt,lukt in de shootout-met-vier een knappe derde chrono op een dik tiende van de polesitter. Mattias Ekström (Audi) die nochtans Q2 en Q3 had getopt, moest zich tevreden stellen met een vierde chrono en dito startplaats. Het merk met de ringen verging het overigens niet goed in deze qualifying en had met Mortara (10de tijd) slechts twee vertegenwoordigers in de top 10 tegenover vier voor Mercedes en evenveel voor nieuwkomer BMW.

Paffett toonde zich reeds in Q1 de snelste voor Green en Ekström. Bij de uitvallers noteren we, naast de gebruikelijke mindere goden ook  Robert Wickens,Miguel Molina en Timo Scheider die de op één na slechtste tijd liet optekenen.

Augusto Farfus
Augusto Farfus
Ekström sloot Q2 als snelste af voor Green, Farfus en Paffett. Rockenfeller, Tambay, Albuquerque, Coulthard, Hand en een alweer ontgoochelende Werner mochten voortijdig douchen.
 
Q3 krijgt een identieke top 4 als Q2 met Ekstrom voor Green, Farfus en Paffett en dit kwartet kwalificeert zich ook voor de uiteindelijke shootout. Ralf Schumacher, in het verleden immers sterk op deze omloop, haalt net niet de cut maar tekent met een vijfde chrono voor zijn beste kwalificatieresultaat dit seizoen. Andy Priaulx van zijn kant haalde voor het eerst sinds de seizoensopener in Hockenheim Q3 en start morgen als negende.

Voor morgen worden onweersbuien voorspeld,spektakel gegarandeerd! (T/F: Hans van Onsem)
 
Uitslag kwalificatie:

 1.G.Paffett – Mercedes
 3.A.Farfus – BMW RBM
 4.M.Ekström – Audi
 5.R.Schumacher – Mercedes
 6.M.Tomzcyk – BMW RMG
 7.B.Spengler – BMW Schnitzer
 8.C.Vietoris – Mercedes
 9.A.Priaulx – BMW RBM
 10.E.Mortara – Audi
 11.M.Rockenfeller – Audi
 12.A.Tambay – Audi
 13.F.Albuquerque – Audi
 14.D.Coulthard – Mercedes
 15.J.Hans – BMW RMG
 16.D.Werner – BMW Schnitzer
 17.R.Wickens – Mercedes
 18.R.Mehri – Mercedes
 19.S.Wolff – Mercedes
 20.M.Molina – Audi
 21.T.Scheider – Audi
 22.R.Frey – Audi

Foto's: Hans van Onsem
 

 




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 30 juni 2012.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons