van der Horst

DTM-Youngster Pascal Wehrlein neemt Ralf Schumacher's Mercedes-zitje over

Ralf Schumacher - Mercedes AMG C-Coupé DTM
Ralf Schumacher - Mercedes AMG C-Coupé DTM
Ralf Schumacher stopt als DTM-rijder bij Mercedes. De oud-F1-rijder maakt op eigen vraag plaats voor de amper 18-jarige Pascal Wehrlein en wordt manager bij RSC Mücke Motorsport waar hij DTM-youngsters Daniel Juncadella en Wehrlein zal begeleiden en adviseren. Schumacher die zes Grand Prix-zeges op zijn palmares heeft staan, reed van 2008 tot afgelopen jaar DTM voor Mercedes, periode tijdens dewelke hij met matig succes deelnam aan 54 wedstrijden. Zijn beste resultaat behaalde hij in 2011 toen hij 8ste eindigde in de eindstand.
  • St. Paul

Pascal Wehrlein van zijn kant wordt met zijn 18 jaar en 188 dagen de jongste rijder ooit in DTM. Hij wordt bij Mücke Motorsport teammaat van kampioen F3 Euro Series Daniel Juncadella, zelf nog maar 21.  Wehrlein racete vorig jaar reeds voor Mücke Motorsport. In de F3 Euro Series eindigde hij toen tweede achter die zelfde Juncadella. In het FIA F3-kampioenschap stond hij na afloop als vierde geklasseerd. In 2011 werd hij Formule ADAC-kampioen.

Dat Mercedes  zijn jonge talenten doorstromingskansen geeft mag blijken uit de gemiddelde leeftijd van het DTM-sextet. Met Mercedes-Benz juniors Roberto Merhi (21), Christian Vietoris (23) en Robert Wickens (24) erbij naast de ervaren Gary Paffett (31), komt die op 23 jaar te staan.

"Een droom die bewaarheid wordt, deze promotie naar DTM" aldus Pascal Wehrlein. "Dat ik met Mücke Motorsport debuteer maakt het nog mooier nu ik Peter Mücke al langer ken om voor hem in Formula ADAC en later in de F3 Euro Series te hebben gereden. We hebben altijd goed kunnen samenwerken en ik kijk dan ook uit naar het moment waarop ik mijn DTM Mercedes AMG C-Coupé voor het eerst in handen krijg."

Foto: Hans van Onsem




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 16 maart 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons