van der Horst

Dunlop 12H Hungary: Peter Kox zet Blancpain Racing Lamborghini op pole

Peter Kox - Lamborghini Gallordo LP560-4 Blancpain Racing
Peter Kox - Lamborghini Gallordo LP560-4 Blancpain Racing
Slechte weersomstandigheden en een natte baan weerhielden de Nederlandse routinier Peter Kox er niet van om de Blancpain Racing-Lamborghini Gallardo LP560-4 op pole te zetten voor de Dunlop 12H HUNGARY van morgen. In de kwalificatie op de 4,381 kilometer lange Hungaroring zette Kox een snelste tijd neer van 2:07,859 minuten, wat voor hem en zijn teamgenoten Nico Pronk en Marc Hayek meer dan genoeg was om de beste startpositie voor de race van morgen veilig te stellen.
“Het was lastig om de banden op de goede temperatuur te krijgen, omdat het buiten zo koud was. Voor ons is deze race in eerste instantie een test onder wedstrijdomstandigheden, want onze auto is gloednieuw. Hij loopt echter uitstekend”, aldus Kox.

De Lotus Evora van Cor Euser Racing met de Amerikaan Hal Prewitt, de Duitser Dirk Schulz en de Nederlanders Henk Thijssen en Cor Euser eindigde als tweede overall en snelste in de GT3-klasse, gevolgd door de Red Camel-Jordans.nl-Audi R8 met de Australiër Ryan McLeod en de Nederlandes Ivo Breukers en Henk Thijssen, van wie laatstgenoemde dus met twee auto’s rijdt. Derde snelste in SP3 en vierde algemeen was de BMW M3 van het Turkse team Borusan Otomotiv Motorsport met de volledig Turkse rijdersbezetting, bestaande uit Aytak Biter, Can Artam, Ibrahim Okyay, Levent Kocabiyik en Selcuk Salargil.

Dankzij een snelle ronde van Jean-Michel Gerome in de slotfase van de training staat de Speedlover-Porsche (Jean-Michel Gerome/Philippe Richard/Jesus Diez) op pole in de 997-klasse als vijfde algemeen. De Fransman Orfeo Cecchin zette de EUREC RACING-Renault Clio die hij deelt met zijn landgenoot Bruno Buccella bovenaan in de klasse A2 als tiende algemeen, terwijl de Oostenrijker Klaus Kresnik de pole-position in de D1-dieselklasse veroverde met de Red Camel-Jordans.nl-SEAT Leon TDI, waarin ook Ivo Breukers en de Australiër Aldous Mitchell rijden.

De race start op zaterdag 6 april om 8.00 uur en eindigt twaalf uur later. Live-timing, foto’s, Youtube-filmpjes en nieuws zijn te vinden via live-24hseries.com. Er zijn ook regelmatige updates via Facebook (24HSeries) en Twitter (@24HSeries, #12HNGR).



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op zaterdag 6 april 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons