van der Horst

Eenentwintig wagens aan de start van het Auto GP seizoen 2013

Auto GP
Auto GP
De organisatoren van het Auto GP kampioenschap kunnen met een gerust hart het seizoen 2013 tegemoet zien, want niet minder dan eenentwintig wagens voorzien van een upgrade kit zullen aan de start staan op 23 maart op het circuit van Monza voor de eerste manche. Onder de ingeschreven teams ook het Nederlandse Manor MP Motorsport, dat maar liefst drie wagens inzet.
  • Powercars
Ondanks de moeilijke economische situatie, is de Auto GP organisatie er in geslaagd om een volle grid bijeen te krijgen voor het komende seizoen. Negen teams zullen instaan voor het inzetten van 21 wagens die voorzien worden van een upgrade kit, waardoor de wagen nog spectaculairder oogt. Spijtig liep de productie van die kits enige vertraging op zodat voor de eerste manche van het seizoen binnen iets meer dan een week alle wagens er nog niet mee uitgerust zullen zijn.
 
Verschillende teams schreven drie wagens in, zoals titelhouder en favoriet Super Nova International alsook het tweede Britse team Virtuosi UK. Het Nederlandse Manor MP Motorsport komt eveneens aan de start met drie eenzitters en alle zitjes zijn er al bezet met Ricardo Agostini, Daniel De Jong en Meindert van Buuren als rijders. De overige zes teams staan ieder in voor twee wagens, deze teams zijn Zele Racing, Ombra racing, MLR 71, Euronova Racing en nieuwkomers Ghinzani Motorsport en Ibiza racing Team.

Foto: Auto GP press



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 15 maart 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons