van der Horst

Eerst stap naar een Amerikaans DTM-kampioenschap gezet

Audi RS5 DTM in de Amerikaanse kleuren
Audi RS5 DTM in de Amerikaanse kleuren
Tijdens een persconferentie in New York werd gisterenavond het nieuws bekendgemaakt dat Grand-Am Road Racing en International Motor Sports Association (IMSA) een samenwerkings-overeenkomst zijn aangegaan met Internationale Tourenwagen Rennen (ITR), de promotor en rechtenhouder achter het succesvolle DTM verhaal. Het uiteindelijke doel van het Duits-Amerikaanse samenwerkingsverband is een Amerikaanse versie het Deutsche Tourenwagen Meisterschaft op poten zetten, waarin Audi, BMW en Mercedes elk hun huidige bolides kunnen laten uitkomen. Vooralsnog werd enkel de eerste stap hiertoe genomen waarmee de fundamenten alvast werden gelegd. Of het kampioenschap er ook effectief komt hangt volledig af van de bereidwilligheid van de constructeurs om zich te engageren en vooral de zege van een of twee Amerikaanse merken.
  • Prospeed Competition
Nissan GT-R GT500
Nissan GT-R GT500
De drie huidige Duitse merken reageerden alvast positief op het nieuws en benadrukten het belang van de Amerikaanse markt. Mochten de besprekingen goed vorderen dan zou ‘DTM-USA’ ten vroegste een realiteit kunnen worden in 2015. Vergeten we ook niet dat in november vorig jaar ITR al een gelijkaardige overeenkomst sloot met de organisatoren van het Japanse Super GT kampioenschap, wat resulteerde in een samenwerking die al van start gaat in 2014.
 
“Door de nieuwe technische reglementen en samenwerkingsverbanden wordt er voor het eerst in de geschiedenis van de sport een globaal platform voor de betrokken constructeurs gecreëerd,” verklaarde Hans Werner Aufrecht (ITR). “ Het geeft hen de kans om op eenzelfde technische basis en onder de beste promotoren te racen in de belangrijke Europese, Asiatische en Amerikaanse markten. Naast de huidige 6 Duitse en Japanse constructeurs (Audi, BMW, Mercedes-Benz, Honda, Nissan en Toyota) is dit een uitzonderlijk kans voor merken als Cadillac, Lincoln of Dodge SRT om zich te engageren.”

Foto: Audi & Super GT



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op woensdag 27 maart 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons