van der Horst

Eerste namen Young Driver Test gekend – moeilijke tijden voor Sauber

Carlos Sainz Jr. - MW Arden
Carlos Sainz Jr. - MW Arden
Op 17, 18 en 19 juli vindt op het circuit van Silverstone de eerste Young Driver Test van het jaar plaats. Red Bull Racing zal er aan treden met Antonio Félix da Costa en Carlos Sainz Junior. Sauber van zijn kant duidde Robin Frijns aan om twee van de drie dagen de C32 te bemannen. Sauber, dat tot hiertoe beneden de verwachtingen presteerde, verliest nu ook nog zijn chef designer Matt Morris die overstapt naar McLaren.
Met Félix da Costa en Sainz Jr. Kiest Red Bull logischer wijze voor twee rijders die lid zijn van het Red Bull Junior Team om plaats te nemen in de F1 bolide bij de Young Driver Test later op de maand. Félix da Costa heeft al enige ervaring met een Formule 1 want hij mocht eerder al testen voor Red Bull in Abu Dhabi. Sainz Jr. daarentegen zal zijn debuut maken in de hoogste klasse van de autosport.

Robin Frijns is testrijder bij Sauber en mag dan ook twee dagen plaats nemen in de Sauber C32 bij de komende Young DriverTest. Frijns is momenteel actief in de GP2 serie en komt er uit voor Hilmer Motorsport. Sauber maakt echter moeilijke tijden mee, de wagen is minder competitief dan verwacht en de resultaten laten dan ook op zich wachten. Op dit moeilijk moment besluit nu chef designer Matt Morris er de brui aan te geven en hij verhuist naar McLaren waar hij Tim Goss zal bijstaan. Eric Gandelin wordt de vervanger van Morris bij Sauber.

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op zaterdag 29 juni 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons