Esteban Guerrieri verzilvert pole met tweede seizoenzege

Esteban Guerrieri - Münnich Motorsport Honda
De tiende plaats in Q2 deze morgen met de eraan verbonden pole voor race 2 heeft puntenleider Esteban Guerrieri geen windeieren gelegd. Vertrokken vanop de pole wist de Münnich Motorsport-rijder racelang het Sebastien Loeb Racing-duo Benjamin Leuchter-Johan Kristoffersson af te houden om met een felbevochten tweede seizoenzege zijn voorsprong in het kampioenschap op landgenoot Girolami tot twintig punten uit te bouwen. Nicky Catsburg en Mikel Azcona maakten de top vijf rond. De Audi's kwamen er andermaal niet aan te pas. Jean-Karl Vernay pakte het laatste puntje voor de vijftiende stek, Niels Langeveld, Frédéric Vervisch en Gordon Shedden tikten respectievelijk aan op P17, P21 en P22.
De wedstrijd moest al meteen geneutraliseerd worden nadat Attila Tassi en Tom Coronel contact maakten waarbij de Hongaar in de grintbak belandde. Bij de herneming bleef de rangorde voorin ongewijzigd, al viel Yvan Muller door een foutje van vijf naar acht terug, de viervoudige WTCC-kampioen zou uiteindelijk als negende geklasseerd worden, net achter diens neef Yann Ehrlacher.

Nestor Girolami die vanmorgen voor vier duizendsten naast de tiende plaats annex pole had gegrepen, werd tiende en verliest in de puntenstand flink wat terrein op zijn stal- en landgenoot. Thed Björk die daags tevoren race 1 won verloor twee plaatsen en finishte als twaalfde voor Gabriele Tarquini, Aurelien Panis en Jean-Karl Vernay, de enige Audi-rijder die tot scoren kwam.