van der Horst

Estoril: Dubbele 1-2 voor Comtoyou Racing in TCR Spain

Sergio Calinas - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS TCR
Sergio Calinas - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS TCR
Terwijl Comtoyou Racing afgelopen weekend kampioen werd in de Gold Cup van de Fanatec GT World Challenge Europe Endurance Cup, was het team terzelfdertijd ook actief met hun TCR's in Estoril. Daar werd de tweede wedstrijd van het Spaans TCR-kampioenschap afgewerkt en daar zette het Belgische team maar liefst vier wagens in nadat er al twee meededen in juni in Navarra. Overigens werd het een zeer vruchtbare trip voor Comtoyou Racing richting Portugal, gezien het team in beide races een 1-2 zege pakte.
  • Dreamdrive
Zaterdag was het een zeer goede dag voor Lewis Brown. De Brit piloteerde de Comtoyou Racing Audi RS3 LMS TCR eerst richting pole voor de eerste wedstrijd, om het daarna ook af te maken in de wedstrijd. Brown had wel maar een halve tel over op teamgenoot Alvaro Garcia, maar beiden hadden wel twee seconden voorsprong op de derde, Enric Bordas met Monlau Competicion Cupra. Overigens kwamen de overige twee wagens van Comtoyou, bestuurd door Sergio Salinas en Miguel Romero als vierde en vijfde over de meet.

Op zondag nam Salinas de honneurs waar, voor Brown en Bordas. Deze laatste heeft op dit moment wel de leiding in de tussenstand met 21 punten voorsprong op Salinas en 37 op Garcia. De volgende wedstrijd is pas begin november, dan trekt men richting Jerez.

Foto: TCR Spain



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op dinsdag 3 oktober 2023.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons